Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική
Δισκογραφικά ακούσματα

Δίσκος της Ε. Λεγάκη με παραδοσιακά γαμήλια τραγούδια
Δίσκος της Ε. Λεγάκη με παραδοσιακά γαμήλια τραγούδια
Η μουσική της Ελένης Καραΐνδρου για τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκαν με επιτυχία στα φετινά Επιδαύρια, σε σκηνοθεσία Αντ. Αντύπα, περιλαμβάνεται στο νέο CD της συνθέτριας, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του Φλεβάρη. Ο δίσκος, που θα τεθεί σε παγκόσμια κυκλοφορία, είναι ο πέμπτος της Ελ. Καραΐνδρου στη δισκογραφική εταιρία ECM.

  • «Ταξίδι στην Ελλάδα» τιτλοφορείται ο δίσκος της Στέλλας Κονιτοπούλου - συλλογή δεκατεσσάρων παραδοσιακών τραγουδιών απ' όλη την Ελλάδα. Τη συνοδεύουν καταξιωμένοι μουσικοί, όπως οι Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, Βασίλης Κλουβάτος, Νίκος Κονιτόπουλος κ.ά.
  • Ζωντανή ηχογράφηση από τα φετινά «Υακινθεία», που πραγματοποιήθηκαν για τέταρτη χρονιά στα Ανώγεια Κρήτης και ήταν αφιερωμένα στο Δία, είναι το άλμπουμ «Ο χορός της πέτρας». Απαγγελίες, ερμηνείες κρητικών τραγουδιών, μα κυρίως η «μάχη της μαντινάδας» με εξαιρετικούς αυτοσχεδιασμούς συνθέτουν το δίσκο.
  • Αντιπροσωπευτικά τραγούδια του γάμου από όλη την Ελλάδα, ερμηνευμένα από την Ελένη Λεγάκη περιλαμβάνει ο δίσκος «Ους ο Θεός συνέζευξεν». Στο CD περιέχονται είκοσι τρία τραγούδια και το γαμήλιο εμβατήριο, ενώ στο ένθετο που το συνοδεύει δίνονται πληροφορίες.
  • Ο Τάσος Ποταμιάνος υπογράφει (μουσική, στίχοι) το δίσκο «Καρδιά μου τα είδες όλα». Βασικός ερμηνευτής των τραγουδιών είναι ο Κώστας Βασιλιάγκος, ενώ ένα κομμάτι ερμηνεύει η Μόρφω Τσαϊρέλη. Τους στίχους ενός τραγουδιού έγραψε ο Αρης Δαβαράκης.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ