Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)

ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ
Είναι ήδη καταδικασμένο στη συνείδηση της νεολαίας και του λαού!

Το ΚΚΕ κατήγγειλε το αντιδραστικό νομοσχέδιο και ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία

Με χρονοδιάγραμμα να έχει ψηφιστεί έως αύριο το βράδυ, ξεκίνησε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το κατάπτυστο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τον τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση αφήνει εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες μαθητές, μετατρέπει την επιλογή σχολών σε τζογάρισμα, ενισχύει τον εξεταστικό μαραθώνιο, υπονομεύει τις ανάγκες των φοιτητών, ενισχύει την καταστολή στα πανεπιστήμια ανοίγοντας τις πύλες για να στρατοπεδεύσουν αστυνομικές δυνάμεις, βάζοντας κάμερες και άλλους ακόμα σύγχρονους μηχανισμούς παρακολούθησης παντού εντός των πανεπιστημίων προκειμένου να προωθηθεί απρόσκοπτα η ακόμα μεγαλύτερη διασύνδεση των πανεπιστημίων με τους επιχειρηματικούς ομίλους, συνολικά η προσαρμογή τους στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, δηλαδή του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Απαίτησε ακόμα και τώρα την απόσυρσή του, ενώ ανέδειξε ότι το έκτρωμα αυτό έχει ήδη καταδικαστεί και χρεοκοπήσει στη συνείδηση των φοιτητών, των μαθητών, των καθηγητών, των γονιών, όπως επιβεβαιώνεται από τους δυναμικούς και μαζικούς αγώνες τους όλο αυτό το διάστημα που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι βουλευτές του Κόμματος που πήραν το λόγο στη χτεσινή συζήτηση, ανέδειξαν τις πραγματικές στοχεύσεις των αντιδραστικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, αλλά και πως όσα προωθεί η κυβέρνηση είναι συνέχεια των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Παράλληλα, ανέδειξαν ότι οι μόνοι που μπορούν και πρέπει να τα καταργήσουν όλα αυτά στην πράξη είναι ο λαός και τα παιδιά του, με την πάλη τους και με σταθερή πυξίδα τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ