Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εικαστικά
Εκθεσιακές περιηγήσεις
Εργο της Εύας Μπουλγουρά
Εργο της Εύας Μπουλγουρά
  • Εως τις 17/2 στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8), έκθεση έργων ζωγραφικής του Κώστα Χαραλαμπίδη. Με τις ζωγραφισμένες σελίδες από εφημερίδες και άλλα έντυπα και με την ανάλογη επιλογή τίτλων και κειμένων, όπως και με τα άλλα στοιχεία που επιλέγει, ο ζωγράφος επιδιώκει να εκφράσει την πραγματικότητα, όπως ο ίδιος αισθάνεται ότι είναι.
  • Εγκαινιάζεται αύριο (8μμ) στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8), η έκθεση έργων ζωγραφικής της Μαρίνας Παπαλαμπρίδη. Τίτλος της έκθεσης «Τοπία προσώπων». Οπως σημειώνει η ζωγράφος: «Συχνά παίρνω το αυτοκίνητο και φεύγω από την πόλη, καθώς το βλέμμα μου αναζητεί καινούριο τοπίο. Τα τοπία εναλλάσσονται, τα πρόσωπα εναλλάσσονται με τοπία. Εχω την αίσθηση ότι τα τοπία υπάρχουν μαζί με τον άνθρωπο, μέσα και πέρα απ' αυτόν. Με συνοδεύουν στη ζωγραφική». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17/2.
  • Εγκαινιάζεται στις 8 του Φλεβάρη (8μμ), στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4), έκθεση έργων ζωγραφικής της Εύας Μπουλγουρά. Εκτός από τις γνωστές γυναικείες φιγούρες με τα μεταξένια δέρματα και τα σβησμένα θαμπά χαρακτηριστικά, θα εκτεθούν νεκρές φύσεις με καθημερινά ανθρώπινα αντικείμενα, καθώς και τοπία της Κηφισιάς. Κυρίως σπίτια παλιά, κρυμμένα πίσω από φυλλώματα που περιμένουν τις εποχές και τους ανθρώπους. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 του Μάρτη.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ