Παρασκευή 28 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ - ΑΠΑΝΤΑΜΕ

_Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δε συμμετέχει στον πόλεμο, ασκεί φιλειρηνική εξωτερική πολιτική και απλώς τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Ποια είναι η πραγματικότητα;

Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει πολύμορφα στον πόλεμο. Το αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι. Ας δούμε συγκεκριμένα πώς:

1. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου του «Στέιτ Ντιπάρτμεντ» τις οποίες έδωσε στο ΝΑΤΟ και είδαν το φως της δημοσιότητας, (βλέπε «Ρ» 21/3/2003), η ελληνική κυβέρνηση συνδράμει στον πόλεμο παρέχοντας: Ναυτικές δυνάμεις, αεροπορικές βάσεις, ναυτικές βάσεις, εναέριο χώρο και ανεφοδιασμό.

Πιο συγκεκριμένα: Στον Περσικό Κόλπο βρίσκεται η φρεγάτα «Κουντουριώτης». Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δε συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις. Αλλά αφού δε συμμετέχει, τότε γιατί το πλήρωμά της εμβολιάστηκε κατά του άνθρακα και κατά της εγκεφαλίτιδας και μάλιστα με εκβιαστικό τρόπο; Τέτοιοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί έγιναν στους Αμερικανούς που πολεμούν το λαό του Ιράκ.

2. Η βάση της Σούδας, είναι το πιο ενεργό και δραστήριο έδαφος στο συγκεκριμένο πόλεμο. Γιατί είναι από τα σημαντικότερα κέντρα ανεφοδιασμού του 6ου Στόλου των ΗΠΑ σε καύσιμα και πυρομαχικά. Υποστηρίζει τα αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών, ναυτικής συνεργασίας και συντονισμού. Από τη βάση της Σούδας απογειώνονται τα αεροσκάφη που μεταφέρουν καύσιμα και τα οποία ανεφοδιάζουν τα αμερικάνικα βομβαρδιστικά «Β-52» που βομβαρδίζουν το Ιράκ.

3. Η βάση του Αραξου και το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας είναι ήδη στη διάθεση των Αμερικανών από την πρώτη μέρα έναρξης της δολοφονικής εισβολής στο Ιράκ. Στην Κρήτη επίσης τα λιμάνια και τα αεροδρόμια είναι στη διάθεση των δολοφόνων ιμπεριαλιστών για κάθε διευκόλυνση στην πολεμική επιδρομή και δεν είναι τα μοναδικά που έχουν παραχωρηθεί. Επίσης η ελληνική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας για κάθε χρήση στο συγκεκριμένο πόλεμο.

4. Τα ιπτάμενα ραντάρ «Αβακς», που έχουν έδρα τη βάση του Ακτίου στην Πρέβεζα, και τα οποία είναι επιφορτισμένα με τον έλεγχο του εναέριου χώρου στην περιοχή που γίνεται ο πόλεμος, βρίσκονται ήδη στην Τουρκία μαζί με τους Ελληνες πιλότους τους και συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις.

5.Το Ναυτικό Νοσοκομείο της Σούδας, δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών, έχει μετατραπεί σε πολεμικό νοσοκομείο των Αγγλοαμερικάνων και αναμένεται να μεταφερθούν εκεί τραυματίες από τα πολεμικά μέτωπα του Ιράκ.

6. Ελληνες αξιωματικοί συμμετέχουν στα δύο πολεμικά στρατηγεία των Αμερικανών. Το ένα βρίσκεται στο Μπαχρέιν και το άλλο στην Τάμπα της Φλόριντα των ΗΠΑ, στο στρατηγείο της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ. Στο στρατηγείο κεντρικής διοίκησης στη Φλόριντα συμμετέχει ο ταξίαρχος Ευάγγελος Κουμπής μαζί με άλλους Ελληνες αξιωματικούς, ενώ πριν απ' αυτόν συμμετείχε ο ταξίαρχος Ανδρέας Τσιντάρης.

7. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπους στη διάρκεια διαγγέλματος που εκφώνησε, από το στρατηγείο της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ στην Τάμπα της Φλόριντα, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των 48 εθνών που ήταν παρόντες στην τελετή, ανάμεσά τους και τους Ελληνες αξιωματικούς, για τη συμμετοχή των χωρών τους στον πόλεμο κατά του Ιράκ.

8. Η αμερικανική κυβέρνηση θέλησε να επιβάλλει, ασκώντας πιέσεις, το κλείσιμο των διπλωματικών του αποστολών και των πρεσβειών του Ιράκ σ' όλες τις χώρες του πλανήτη, και την κατάσχεση των αρχείων τους. Η ελληνική κυβέρνηση, πήρε το μήνυμα και έκανε ένα βήμα με την απέλαση του δεύτερου τη τάξει διπλωμάτη της ιρακινής πρεσβείας στην Αθήνα, Αρακ Αμπντάλα.

Αν όλες αυτές οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι συμμετοχή στον πόλεμο τότε τι είναι;



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ