Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΗΜΕΡΑΣ

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ δολοφόνοι, που είχαν ελπίσει, να στήσουν παράσταση «απελευθέρωσης» του Ιράκ αναγκάζονται, να δείχνουν το αληθινό απάνθρωπο πρόσωπό τους προκειμένου, να ολοκληρώσουν τα καταχτητικά τους σχέδια. Σκληρές μάχες είναι σε εξέλιξη σχεδόν σε κάθε γωνιά της ιρακινής γης, πράγμα που αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα των πάνοπλων επεμβασιών, αλλά και τη διάθεση αντίστασης του λαού, που στην κυριολεξία με ό,τι έχει στα χέρια του προσπαθεί να εμποδίσει στους εισβολείς.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ επιχειρούν να μεταδώσουν την ατμόσφαιρα της υπεροπλίας τους έτσι που να κάμψουν το ηθικό του λαού του Ιράκ. Για παράδειγμα, με οργανωμένες διεισδύσεις τεθωρακισμένων στις περιοχές της Βαγδάτης δολοφονούν, γκρεμίζουν, στέλνουν αληθινές ή πλαστές εικόνες καταστροφής για να δημιουργήσουν κλίμα κατάρρευσης - κατάκτησης. Ταυτόχρονα, μεταδίδουν μια φημολογία που απαράλλαχτή της είδαμε και στη Βασόρα π.χ εξέγερση του πληθυσμού κλπ.

ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ τα ιμπεριαλιστικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες από πογκρόμ, που γίνονται σε περιοχές, που ελέγχουν με την υπεροχή των όπλων τους οι κατακτητές. Για παράδειγμα το CNN πρώτο μετέδωσε τις σκηνές των μαζικών συλλήψεων στη Βασόρα, ή τις εικόνες όπου ολόκληρες οικογένειες, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, σέρνονταν με ψηλά τα χέρια υπό την απειλή των όπλων. Με αυτή την άσκηση της μαζικής τρομοκρατίας επιχειρούν να δώσουν μήνυμα υποταγής. Αυτοί οι τρομοκράτες μωρών παιδιών είχαν το θράσος να μιλούν για... Συνθήκη της Γενεύης λίγες μέρες πριν!!!

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ αντιπροσωπεία της Ρωσίας, που αναχωρούσε προχτές από το Ιράκ δέχτηκε, όπως αποδείχτηκε πυρά Αμερικανών, που τραυμάτισαν πέντε μέλη της. «Μας έπληξαν επίτηδες», φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης.

ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΚΟΥΡΔΟΙ σκοτώθηκαν προχτές και περισσότεροι από 45 τραυματίστηκαν από «φίλια πυρά» εναντίον αμερικανοκουρδικής αυτοκινητοπομπής στο ιρακινό Κουρδιστάν. Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και ο Ουατσίχ Μπαρζανί αδερφός του Μ. Μπαρζανί ένας από τους αρχηγούς των συνεργατών των ΗΠΑ στο Β. Ιράκ.

ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ στρατόπεδο συνεχίζεται το «μαγείρεμα» για το μεταπολεμικό σκηνικό, που είναι σε άμεση συνάρτηση με το μοίρασμα της λείας, αλλά και του γεωστρατηγικού ελέγχου της περιοχής. Σ' αυτά τα πλαίσια ο Τζ. Μπους και ο Τ. Μπλερ είχαν χτες κοινό δείπνο στο Μπέλφαστ και σήμερα θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους.

Ο ΤΖ. ΓΚΑΡΝΕΡ που προαλείφεται για μελλοντικός Αμερικανός «Επαρχος» - Πρόεδρος του κατεχόμενου Ιράκ ανέβαλε τη συνέντευξή του, λόγω των πολλών αντιδράσεων που συναντά ακριβώς αυτή η πρόταση.

Ο ΚΟΦΙ ΑΝΑΝ συγκάλεσε άτυπη συνάντηση των πρεσβευτών των 15 χωρών - μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Ιράκ. Ο ΓΓ του ΟΗΕ φαίνεται πως επιχειρεί να παίξει ρόλο διαιτητή ανάμεσα στις αντιτιθέμενες δυνάμεις στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, αφού, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πρόκειται να έχει συζητήσεις με το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Μόσχα, για να βρουν «φόρμουλα» του μεταπολεμικού σκηνικού.

Ο ΣΥΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μπασάρ αλ-Ασαντ επικοινώνησε χτες τηλεφωνικώς με τον Τ.Μπλερ και ζήτησε την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 6-11



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ