Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Κυρώσεις σε πέντε ιρανικές εταιρείες επέβαλε, χτες, η αμερικανική κυβέρνηση, κατηγορώντας τες ότι με τις δραστηριότητές τους «βοηθούν το Ιράν να εξυπηρετήσει τις πυρηνικές του φιλοδοξίες». Οι κυρώσεις συνίστανται σε πάγωμα των λογαριασμών των εταιρειών και απαγόρευση σε Αμερικανούς ιδιώτες ή εταιρείες να συναλλάσσονται μαζί τους.

ΠΙΟΝΓΚ ΓΙΑΝΓΚ.--- Νοτιοκορεατικό εμπορικό σκάφος που μετέφερε άμμο συγκρούστηκε χτες με αλιευτικό της γειτονικής ΛΔ Κορέας ανοιχτά των δυτικών ακτών της κορεατικής χερσονήσου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του αδιευκρίνιστου αριθμός Βορειοκορεατών.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Ρασίμ Λάγιτς, Σέρβος υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ισχυρίστηκε χτες ότι καμία ξένη μυστική υπηρεσία δε συμμετείχε στη σύλληψη του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς. Παράλληλα, ζήτησε την «εθελοντική παράδοση» του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σερβοβόσνιων Ράτκο Μλάντιτς στις αρχές του Βελιγραδίου, αν και παραδέχτηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις του τελευταίου...

ΣΕΟΥΛ.-- Αμνηστία σε 341.000 Νοτιοκορεάτες κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους είναι μεγαλόσχημα διευθυντικά στελέχη εταιρειών, πολιτικοί και στελέχη της δημόσιας διοίκησης, ανακοίνωσε χτες πως θα χορηγήσει ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μιουνγκ - μπακ, με αφορμή τον εορτασμό την εθνικής επετείου Ελευθερίας της χώρας στις 15/8.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ