Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο ανήλθε στο 6,1% επί του οικονομικά ενεργού πληθυσμού - στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών περίπου - καθώς οι εργοδότες μείωσαν τις θέσεις εργασίας για όγδοο συνεχή μήνα. Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν τον Αύγουστο κατά 84.000, σημαντικά περισσότερες από τις 75.000 θέσεις που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Την ευθύνη για τα πυρά κατά ελικοπτέρου του λιβανικού στρατού, που στοίχισε τη ζωή σε έναν πιλότο, ανέλαβε, χθες, τελικά, η «Χεζμπολάχ». Το περιστατικό συνέβη στις αρχές της βδομάδας στο νότιο Λίβανο. Η «Χεζμπολάχ» υποστήριξε ότι επρόκειτο για «λάθος» και ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές, ενώ ο μαχητής της που άνοιξε πυρ, επειδή, όπως είπε, είδε ξαφνικά ένα ελικόπτερο να προσγειώνεται δίπλα του, είναι διατεθειμένος να παραδοθεί στην αστυνομία.

ΡΑΜΑΛΑ.-- Την παράδοση 1.000 αυτόματων όπλων και χιλιάδων σφαιρών στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας ενέκρινε, χθες, η ισραηλινή κυβέρνηση. Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που όλες οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ είναι σε εγρήγορση, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι αγνοούνται από έκρηξη αερίου που σημειώθηκε σε ορυχείο της Ζιουκίνγκ, στην επαρχία Σιτσουάν, την ώρα που στις υπόγειες στοές του εργάζονταν 44 ανθρακωρύχοι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Υπό αμφισβήτηση, λίγο πριν το Συνέδριο των Εργατικών, τέθηκε πάλι ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν με την παρέμβαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Τσαρλς Κλαρκ, ο οποίος έκανε τη σκληρότερη μέχρι σήμερα εσωκομματική δήλωση εναντίον του Μπράουν, λέγοντας ότι «αν ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν κατορθώσει μέσα σε δύο μήνες να ανατρέψει την αρνητική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα, θα πρέπει να παραιτηθεί».

ΛΟΥΑΝΤΑ.-- Πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες της Αγκόλα κλήθηκαν χτες να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν το 220μελές Κοινοβούλιο της χώρας, ωστόσο παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην εκλογική διαδικασία, καθώς και αυξημένη προσέλευση του κόσμου. Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ