Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Απόφαση με την οποία φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για τη διεύρυνση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ πήρε η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, που κάλεσε τις χώρες να αρχίσουν μέχρι τις 28 Φλεβάρη 2009, σχετικές διαπραγματεύσεις. Μεταξύ των χωρών που εποφθαλμιούν μόνιμη θέση στο ΣΑ είναι: Ιαπωνία, Γερμανία, Ινδία, Βραζιλία και Νιγηρία.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Η αποστολή του ΟΗΕ αποχώρησε χτες από περιοχές των αυτονομιστών ανταρτών Ταμίλ στη βόρεια Σρι Λάνκα, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλες επιχειρήσεις του στρατού...

ΓΕΝΕΥΗ.-- Η τρύπα στο στρώμα του όζοντος πάνω από την Ανταρτική έχει ήδη φέτος ξεπεράσει το μέγεθος που είχε το 2007 και θα αυξάνεται για ακόμη μερικές βδομάδες, ανακοινώθηκε χτες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (WMO).

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Συμβόλαια ύψους 5,7 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο διευθυντής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Σερβίας, Μίλανκο Σάραντσιτς, με εκπροσώπους των εταιρειών «Siemens» και «Telefonkabl».

ΚΙΤΟ.-- Κοινοπραξία για την εξόρυξη και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στον Κόλπο του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ, θα συστήσουν οι κρατικές ενεργειακές εταιρείες του Εκουαδόρ PETROECUADOR, της Βενεζουέλας PDVSA και της Χιλής ENAP, καθώς εκπρόσωποί τους υπέγραψαν χθες συμφωνία συνεργασίας στην πρωτεύουσα Κίτο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ