Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, διότι ανησυχεί πως αν υπάρξει επιδείνωση του πολιτικού κλίματος, θα καθυστερήσει η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Κλαούντιο Μπιζονιέρο στη διάρκεια επίσκεψής του στο Σεράγεβο.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Τα ονόματα της νέας κυβέρνησης επρόκειτο να ανακοινώσει χτες ο Ζιμπαμπουέζος Πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε, υπό τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που σημείωνε πως δε θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση εάν δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα πολιτικά αιτήματά της.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Εκατοντάδες χιλιάδες Σομαλοί θα χάσουν τη ζωή τους από λιμό που οφείλεται στην ένοπλη σύγκρουση και τη μεγάλη ξηρασία που μαστίζει την κεντρική και νότια Σομαλία αναφέρει χτεσινή ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) που εκδόθηκε στη Γενεύη.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Η Ρωσία πούλησε στο Σουδάν 12 καταδιωκτικά «Mig-29», ανακοίνωσε χτες στο Χαρτούμ ο Σουδανός υπουργός Αμυνας Αμπντούλ Ραχίμ Μοχάμεντ Χουσέιν.

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.-- Μεγάλος κερδισμένος των τοπικών εκλογών το Μέτωπο Σαντινίστα - FSLN καθώς κατόρθωσε να αποσπάσει 99 από τους 146 δήμους και περιφέρειες της χώρας. Μεταξύ αυτών και της πρωτεύουσας Μανάγκουα, καθώς χτες η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή μετά την επανακαταμέτρηση των ψήφων ανακοίνωσε ότι νικητής με 51,32% είναι ο Αλέξις Αργκουέγιο, έναντι του κύριου αντιπάλου του και υποψήφιου του Partido Liberal Constitucionalista (PLC), Εντουάρδο Μοντεαλέγκρε, που απέσπασε το 46,58%.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο «φαντομάς» Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει απομονωθεί και είναι υποχρεωμένος να αφιερώνει «πολλή ενέργεια» προσπαθώντας να επιβιώσει, υποστήριξε ο διευθυντής της CIA, Μάικλ Χάιντεν, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα βρίσκεται ακόμη εν ζωή και ότι φυσικά ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» θα συνεχιστεί.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη νότια Καλιφόρνια έχει αποτεφρώσει περίπου 70 σπίτια στο Μοντεσίτο και 3.200 στρέμματα γης. Από τη φωτιά τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, ενώ κατευθύνεται νοτιοδυτικά προς τη Σάντα Μπάρμπαρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ