Σάββατο 3 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΟΥΛ.-- Για έκτη μέρα συνέχισαν χτες τις διαμαρτυρίες τους Νοτιοκορεάτες βουλευτές αντιπολιτευόμενων κομμάτων, σχηματίζοντας αλυσίδα εντός της Βουλής για να εμποδίσουν την είσοδο κυβερνητικών βουλευτών και να αποτρέψουν έτσι την επικύρωση μιας σειράς νομοσχεδίων μεταξύ των οποίων και αυτό που αφορά στη συμφωνία «ελεύθερου εμπορίου» ανάμεσα σε ΗΠΑ - Ν. Κορέα.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Εξέπνευσε την Πρωτοχρονιά σε ηλικία 91 ετών η Χέλεν Σούζμαν, μία από τις πιο γνωστές Νοτιοαφρικανές αγωνίστριες κατά του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική. Η Σούζμαν υπήρξε για 36 χρόνια η πιο διάσημη λευκή σταυροφόρος κατά του ρατσιστικού καθεστώτος και ήταν η μοναδική βουλευτής που αντέδρασε κατά του Απαρτχάιντ...

ΝΤΑΚΑΡ.-- Υπέκυψε χτες στα τραύματά του Σενεγαλέζος κυανόκρανος που δέχτηκε επίθεση την περασμένη βδομάδα, ενώ έκανε περιπολία σε αποστολή της Αφρικανικής Ενωσης στο Νταρφούρ του Δυτικού Σουδάν.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Αιματηρές αποδείχτηκαν οι φετινές πρωτοχρονιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις στο Κοσσυφοπέδιο, όπου σκοτώθηκαν οχτώ άτομα και άλλα δύο τραυματίστηκαν από πυροτεχνήματα ή αδέσποτες σφαίρες.

ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ.-- Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε Κούρδος «αντάρτης» που φερόταν να συμμετείχε σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο από την οποία έχασαν το Γενάρη του 2008 τη ζωή τους επτά άνθρωποι, μετά την ομολογία του ότι ανήκει στις τάξεις του ΡΚΚ.

ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ.-- Λειτούργησε χτες ο πρώτος κουρδικός τηλεοπτικός σταθμός στην Τουρκία, με τον Τούρκο πρωθυπουργό σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας να δηλώνει τις καλύτερες ευχές του, με την πλειοψηφία των αναλυτών να χαρακτηρίζουν την κίνηση ως ακόμα ένα ψηφοθηρικό κόλπο για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων ενόψει των τοπικών εκλογών του Μάρτη.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Γραπτά μηνύματα στα κινητά εκατοντάδων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας με τα οποία ζητούσαν συχώρεση για το διατροφικό σκάνδαλο επιμολυσμένου γάλακτος με μελαμίνη απέστειλαν χτες οι κινεζικές εταιρείες γαλακτοκομικών που εμπλέκονται με το σκάνδαλο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ