Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Λεχ Καζίνσκι, επικύρωσε χτες νόμο που προβλέπει την περικοπή κατά 60% των συντάξεων που λαμβάνουν οι ανώτατοι αξιωματούχοι της πρώην σοσιαλιστικής διακυβέρνησης, ενέργεια που έχει προκαλέσει την αντίθεση των προοδευτικών πολιτών αλλά και αντιπολιτευόμενων κομμάτων που σκοπεύουν να προσφύγουν στο συνταγματικό δικαστήριο.

ΡΩΜΗ.-- Η ιταλική Γερουσία ενέκρινε δέσμη μέτρων του υπουργού Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, ενισχύοντας τις ρυθμίσεις ενάντια στην παράνομη μετανάστευση. Ανάμεσα στα άλλα, όσοι μετανάστες εισέρχονται λαθραία στη χώρα θα πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο 10.000 ευρώ και στη συνέχεια θα απελαύνονται, ενώ πλέον οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων θα μπορούν, «οικειοθελώς», να τους καταγγέλλουν στην αστυνομία.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Φρεγάτα στα ανοιχτά της Σομαλίας αναμένεται να στείλει η Τουρκία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αλί Μπαμπατσάν, συμμετέχοντας στη διεθνή δύναμη, «ενάντια στην πειρατεία», μετά και τη σχετική υποβολή υπομνήματος από την κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο σχετικά με το θέμα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί, μετά από απόφαση της πακιστανικής Δικαιοσύνης, ο δημιουργός της ατομικής βόμβας στο Πακιστάν, Αμπντούλ Καντίρ. Το γεγονός αποδοκιμάστηκε από το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που χαρακτήρισε την απόφαση «λανθασμένη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ