Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας «Iridium Satellite LLC» συγκρούστηκε πάνω από τη Σιβηρία με «μη επιχειρησιακό» ρωσικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, καθώς βρίσκονταν σε τροχιά σε χαμηλό ύψος από την επιφάνεια του πλανήτη, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Λες Κόντλικ, της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ παραδέχτηκε ότι έστω και εν μέρει οι επιθέσεις της Βομβάης, με περισσότερα από 170 θύματα, σχεδιάστηκαν στο Πακιστάν. Ανακοίνωσε μάλιστα τη σύλληψη των «περισσότερων από τους επικεφαλής των επιθέσεων». Την κίνηση χαιρέτισε η Ινδία, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα θετικό βήμα και συμπληρώνοντας ότι περιμένει και άλλα βήματα από την πλευρά του Πακιστάν.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Βρετανοί αξιωματούχοι πρόκειται να μεταβούν στο Γκουαντάναμο για να εκτιμήσουν την κατάσταση του Μπινιάμ Μοχάμεντ, αιχμαλώτου που υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα βασανισμού, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, προσθέτοντας ότι εάν το επιτρέψουν οι ΗΠΑ ο κρατούμενος θα επιστρέψει στη Βρετανία άμεσα.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Με σφοδρή επίθεση κατά της πολιτικής του Προέδρου Αχμαντινετζάντ άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία ο πρώην Πρόεδρος Μουχάμαντ Χαταμί, η ισχυρότερη πολιτική φιγούρα του λεγόμενου «μεταρρυθμιστικού ρεύματος», που ανακοίνωσε στις αρχές της βδομάδας τη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ