Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΜΑ.-- Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεις που έπληξαν 17 από τις 24 περιφέρειες του Περού. Πολλές πόλεις αποκόπηκαν από την υπόλοιπη χώρα λόγω των πλημμυρών ενώ καταστράφηκαν δρόμοι και πολλές αγροτικές καλλιέργειες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζουντ Γκρεγκ απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη θέση του υπουργού Εμπορίου επικαλούμενος «ανεπίλυτες διαφορές» με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην πολιτική που επιθυμεί να ακολουθήσει σε «κρίσιμα θέματα», όπως το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Πολλές δεκάδες Κογκολέζοι άμαχοι έχουν σφαγιαστεί το τελευταίο 15ήμερο από Ρουαντέζους ένοπλους της φυλής των Χούτου ενώ συνεχίζονται εναντίον των τελευταίων οι κοινές επιχειρήσεις των στρατών της ΛΔ Κονγκό και της Ρουάντας.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ - ΜΟΣΧΑ.-- Το πυρηνοκίνητο ρωσικό πολεμικό πλοίο «Μέγας Πέτρος» συνέλαβε χτες 10 πειρατές ανοιχτά της Σομαλίας και κατέλαβε τα τρία πλοιάρια στα οποία επέβαιναν. Το ίδιο 24ωρο, ο Σομαλός νέος Πρόεδρος έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ομάρ Αμπντιρασίντ Αλι Σερμάρκε (γιο δολοφονημένου πρώην ηγέτη της χώρας), που έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και έχει διατελέσει υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον ΟΗΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ