Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Οπλα ιρανικής κατασκευής 2008 εντοπίστηκαν σε κάποια σημεία του νότου, υποστήριξε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Στη βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, σχετικά σύντομα, προσβλέπει ο Σύρος Πρόεδρος. Ο Ασαντ, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», τόνισε ότι ελπίζει να διοριστεί άμεσα νέος πρέσβης στη Συρία (ο προηγούμενος είχε αποχωρήσει το 2005 μετά τη δολοφονία Χαρίρι στο Λίβανο για την οποία θεωρήθηκαν υπεύθυνα συριακά στοιχεία) και χαρακτήρισε «σημαντική» την επίσκεψη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ομάδας Αμερικανών Γερουσιαστών υπό τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Τζον Κέρι.

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Ελικόπτερο τύπου «Σούπερ Πούμα» συνετρίβη χτες, με 18 επιβάτες στη Βόρεια Θάλασσα, ανοιχτά της Σκοτίας, χωρίς θύματα. Το ελικόπτερο, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Αμυνας, είχε προορισμό μία εξέδρα άντλησης πετρελαίου, ενώ τα αίτια της συντριβής μέχρι χτες δεν είχαν διευκρινιστεί.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Σειρά συμφωνιών υπέγραψαν η Κίνα και η Βενεζουέλα, για στενότερη συνεργασία στους τομείς της νέας τεχνολογίας, τον ενεργειακό και αγροτικό τομέα, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου αντιπροέδρου Σι Τζιπίνγκ στη Βενεζουέλα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Κατηγορίες για εμπρησμό απαγγέλθηκαν χτες εναντίον και δεύτερου Αυστραλού, 38 ετών, για τις πυρκαγιές βόρεια της Μελβούρνης, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 201 άνθρωποι, καταστράφηκαν 1.830 σπίτια και 7.500 έμειναν άστεγοι.

ΠΡΑΓΑ.-- Με ψήφους 125 υπέρ και 61 κατά ενέκρινε χτες η κάτω Βουλή της Τσεχίας τη Συνθήκη της Λισαβόνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στη συνέχεια θα πρέπει να επικυρωθεί από την Ανω Βουλή - τη Γερουσία.

ΣΑΧΑΛΙΝΗ.-- Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ιαπωνίας Ντ. Μεντβέντεφ και Τάρο Ασο αντίστοιχα συναντήθηκαν χτες κατά τη διάρκεια εγκαινίων εγκαταστάσεων παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας, «Sakhalin - 2», που θα αποστέλλει σχεδόν τη μισή παραγωγή της στην Ιαπωνία, σε μια προσπάθεια να μπει δυναμικά στις αγορές της Ασίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ