Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Συνεχίζεται σήμερα για τρίτη μέρα το Διεθνές Φόρουμ του ΟΗΕ για το Νερό. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε πως ένα δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και 2,6 δισ. άλλοι δεν έχουν αποχετευτικό δίκτυο. Παράλληλα, εκτιμάται ότι ο σημερινός παγκόσμιος πληθυσμός των 6,5 δισ. ατόμων θα φθάσει τα 9 δισ. έως τα μέσα του αιώνα και επομένως θα αυξηθούν οι παγκόσμιες ανάγκες για δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και οι διεθνείς διενέξεις για την απόκτησή τους.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ενας έφηβος στους επτά (14,4%) δηλώνει σφόδρα ρατσιστής και το 29,7% από αυτούς κρίνει ότι «υπάρχουν υπερβολικά πολλοί ξένοι στη Γερμανία», σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών και Εγκληματολογίας (KFN) του Ανόβερο, στη Βόρεια Γερμανία.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε χτες το βράδυ η γαλλική κυβέρνηση στη Βουλή, με 329 ψήφους υπέρ και 238 κατά, ξεπερνώντας την πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την απόφαση του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί για επιστροφή της Γαλλίας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, 43 χρόνια μετά την αποχώρησή της.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τη σύλληψη του κυβερνήτη της περιφέρειας Γκουαβιάρε, Οσκαρ Χεσούς Λόπες, αναφορικά με τις σχέσεις του με τις ακροδεξιές παραστρατιωτικές και ειδικά με την ηγεσία των AUC, διέταξε ο γενικός εισαγγελέας.

ΜΕΞΙΚΟ.-- Πλήρως στρατιωτικοποιημένη πλέον η πόλη Σιουδάδ Χουάρες κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, όπου μόνο το Φλεβάρη είχαν δολοφονηθεί 250 άνθρωποι. Η αποστολή χιλιάδων στρατιωτών και ομοσπονδιακών αστυνομικών, με τη δικαιολογία της «καταπολέμησης του ναρκεμπόριου», έχει ολοκληρωθεί, ενώ 12 ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού έχουν αναλάβει την ευθύνη των επιχειρήσεων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ