Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΑΓΑ.-- Το 70% των Τσέχων αντιτάσσονται στα σχέδια εγκατάστασης του συστήματος ραντάρ της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στη χώρα τους, ενώ μόνο το 25% τα στηρίζουν και το 5% δηλώνει αναποφάσιστο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το κρατικό ινστιτούτο «CVVM», αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-- Περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στις κάλπες στη Σλοβακία για να εκλέξουν το νέο Πρόεδρο της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΚΙΤΟ.-- Συνολικά 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή μικρού στρατιωτικού αεροσκάφους της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σε πολυκατοικία σε γειτονιά στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας. Οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες ευθύνονται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, για το ατύχημα, ενώ ο Πρόεδρος Κορέα κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, το USS Hartford, και ένα αμφίβιο σκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το USS New Orleans, συγκρούστηκαν χθες στα στενά του Ορμούζ, στον περσικό κόλπο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 15 άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πέμπτου Στόλου, που προσθέτει ότι προκλήθηκε ρήξη στη δεξαμενή καυσίμων του USS New Orleans, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν περίπου 25.000 γαλόνια ντίζελ.

ΛΙΟΝ.-- Ενοπλος πυροβόλησε εναντίον μητέρων που περίμεναν έξω από βρεφονηπιακό σταθμό στη Λιόν για να παραλάβουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 11 τραυματίες, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Πάνω από 30.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από επιθέσεις ενόπλων της οργάνωσης FDLR των Χούτου στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό μέσα στις τελευταίες 15 μέρες, ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι του ΟΗΕ στην περιοχή.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ.-- Το Συμβούλιο Ειρήνης και Ασφάλειας της Αφρικανικής Ενωσης (ΑΕ) έθεσε χτες εκτός του οργανισμού τη Μαδαγασκάρη, κρίνοντας «αντισυνταγματική» τη διαδικασία ανόδου του Προέδρου Αντρι Ρατζοελίνα στην εξουσία. Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αναστολή της οικονομικής βοήθειας στη Μαδαγασκάρη για τους ίδιους λόγους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ