Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ-ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Νοτιοκορεάτες κυβερνητικοί αξιωματούχοι μετέβησαν χτες στη ΛΔ Κορέας για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της μεταξύ τους έντασης. Στη ΛΔ Κορέας μεταβαίνει αύριο (Πέμπτη) και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά την έντονη αντίδραση της Πιονγιάνγκ για την εις βάρος της καταδικαστική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Λαβρόφ ακολούθως θα μεταβεί στη Νότια Κορέα όπου και θα μείνει μέχρι τις 25 του μήνα.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ συνέχισαν χτες για δεύτερη μέρα τις κινητοποιήσεις τους με βασικό αίτημα τη δωρεάν εκπαίδευση και την κατάργηση κάθε μορφής διδάκτρων για τις προπτυχιακές, πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νιγηριανοί ένοπλοι επιτέθηκαν σε πετρελαιοφόρο στο Δέλτα του Νίγηρα και απήγαγαν τον πλοίαρχο και τον αρχιμηχανικό του πλοίου «Ιλένα Μερκάν», ναυλωμένο από τη μεγάλη γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία «Total».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Αίτημα για τρίτη νεκροψία υπέβαλαν οι συνήγοροι του 47χρονου εφημεριδοπώλη, Ιαν Τόμλισον, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τις διαδηλώσεις του G-20, αίτημα που εξετάζει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Παραπόνων της Σκότλαντ Γιαρντ. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, η πρώτη νεκροψία του Τόμλινσον έδειξε ως αιτία θανάτου την καρδιακή προσβολή, ενώ η δεύτερη νεκροψία, που διατάχθηκε μετά την προβολή του βίντεο, έδειξε ότι αιτία θανάτου ήταν η εσωτερική αιμορραγία.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- «Εξηγήσεις» ζητά η κυβέρνηση της Ουγγαρίας για τους θανάτους δύο υπηκόων της και τη σύλληψη ενός από τις αρχές ασφαλείας της Βολιβίας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Πέτερ Μπάλατς, που αμφισβητεί την «άποψη της διεθνούς συνωμοσίας» κατά του προέδρου της Βολιβίας, Εβο Μοράλες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Δεκτός στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγινε χτες ο γιος του Λίβυου ηγέτη και σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μουτασίμ Καντάφι, ο οποίος συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Η συνάντηση εστιάστηκε σε τρόπους «επέκτασης» της συνεργασίας των δύο χωρών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ