Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΕΞΙΚΟ.-- Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, σύμφωνα με την αμερικανική Γεωλογική Επιθεώρηση, χτες το απόγευμα στο Μεξικό. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τίξτλα, στην πολιτεία Γκερέρο, περίπου 240 χλμ. νότια της πρωτεύουσας και το εστιακό βάθος του θεωρείται ότι ήταν 40 χλμ. Μέχρι την ώρα έκδοσης της εφημερίδας δεν είχαν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Εγκαινιάστηκε χτες η νέα διπλωματική αποστολή της Παλαιστινιακής Αρχής στη Βενεζουέλα παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Ριγιάντ Αλ Μαλίκι και Νικολάς Μαδούρο.

ΛΙΜΑ .-- Η κυβέρνηση του Περού ανακοίνωσε χτες ότι παραχωρεί πολιτικό άσυλο στο Μανουέλ Ροζάλες, ηγέτη της αντιδραστικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, που διώκεται από τις δικαστικές αρχές της χώρας του - που έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης - για διαφθορά και παράνομο πλουτισμό όσο ήταν δήμαρχος του Μαρακάιβο.

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ.-- Την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών εδρών πήραν οι Ισλανδοί Σοσιαλδημοκράτες κατά τις γενικές εκλογές του περασμένου Σαββάτου, αλλά χρειάζονται τη στήριξη των «Αριστερών Πράσινων» προκειμένου να κυβερνήσουν. Οι Σοσιαλδημοκράτες της προσωρινής πρωθυπουργού Τζοάνα Σιγκουρνταρντοτίρ, που είχε σαν παντιέρα προεκλογικά την ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ, πήραν 20 έδρες και οι Αριστεροί Πράσινοι 14 σε σύνολο 63 εδρών. Ηδη από χτες ξεκίνησαν συνομιλίες για συγκυβέρνηση.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Αστυνομικοί της αποστολής EULEX της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν πλήθος περίπου 100 Σέρβων που διαδήλωναν κατά της επιστροφής Αλβανών στο σερβικό τομέα της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα.

ΤΙΡΑΝΑ - ΠΡΑΓΑ.-- Στην Τσεχία αναμένεται σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, προκειμένου να καταθέσει την αίτηση της Αλβανίας για ένταξη στην ΕΕ.

ΟYAΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο αμερικανικός όμιλος «General Electric» ανακοίνωσε χτες πως σε ένα απ' τα ερευνητικά του εργαστήρια δημιουργήθηκε ο πρώτος ολογραφικός δίσκος, που θα επιτρέπει την αποθήκευση εκατονταπλάσιων πληροφοριών σε τρεις διαστάσεις (αντί για δύο που αποθηκεύονται σε ένα DVD).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ