Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε αργά το βράδυ της Δευτέρας η νέα κυβέρνηση της Κροατίας με πρωθυπουργό την Γιάντρανκα Κόσορ από 83 βουλευτές και 45 την καταψήφισαν στο σύνολο των παρόντων 128 βουλευτών. Η Κόσορ έσπευσε να δηλώσει τη δέσμευσή της στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Επίσημη επίσκεψη στη Σερβία ξεκίνησε χτες ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Σέρβο ομόλογό του Μπόρις Τάντιτς και τον πρωθυπουργό Μίρκο Τσβέτσκοβιτς.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Γενική απεργία για σήμερα Τετάρτη έχει κηρύξει η Εθνική Ενωση των Ανθρακωρύχων (NUM) στους οποίους εντάσσονται και οι οικοδόμοι, απαιτώντας μια αύξηση κατά 13% στους μισθούς τους, ενώ η εργοδοσία υποστηρίζει πως μπορεί να δώσει ένα 10%. Δικαστήριο της χώρας αρνήθηκε να κηρύξει την απεργία παράνομη όπως απαιτούσε η εργοδοσία.

ΚΙΕΒΟ.-- Αποπληρώθηκαν οι οφειλές της Ουκρανίας στη ρωσική «Gazprom» για τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία για τον Ιούνιο, δήλωσε χτες η πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, προσθέτοντας ότι οι μελλοντικές πληρωμές «θα γίνουν έγκαιρα και ποτέ ξανά με τις ίδιες άπρεπες καθυστερήσεις». Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος της «Gazprom» Σεργκέι Κουπριάνοφ επιβεβαίωσε την αποπληρωμή, αλλά προειδοποίησε ότι η μείωση της κατανάλωσης στην Ουκρανία τώρα και στο μέλλον θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των εσόδων του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού.

ΤΖΟΛΟ.-- Τουλάχιστον έξι νεκροί και 40 τραυματίες είναι το αποτέλεσμα δύο βομβιστικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στην αγορά στο νησί Τζόλο και εναντίον αστυνομικού οχήματος πόλη Ιλίγκαν των Φιλιππίνων. Οι αρχές αποδίδουν τις επιθέσεις που είχαν διαφορά δύο ωρών μεταξύ τους σε «ισλαμιστές μαχητές, που σχετίζονται με την αλ Κάιντα».

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Χτες το Ανώτατο Ινδικό Δικαστήριο απέρριψε με απόφασή του αίτημα να καταργηθεί η μέθοδος του απαγχονισμού στην εκτέλεση της θανατικής ποινής και να εφαρμόζεται μόνο μέσω της ένεσης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για το τι είναι πιο επώδυνο...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ