Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν όταν βόμβα εξερράγη στην άκρη δρόμου από όπου περνούν πολλοί σιίτες προσκυνητές στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της πρωτεύουσας.

ΚΑΪΡΟ.-- Οκτώ Ευρωπαίοι τουρίστες και τρεις Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 10 τουρίστες τραυματίστηκαν σε σφοδρό αυτοκινητικό δυστύχημα στην περιοχή Σαμάγκα κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα. Τα αυτοκινητικά δυστυχήματα είναι εξαιρετικά συχνά στην Αίγυπτο λόγω τόσο της κακής οδοποιίας όσο και του επικίνδυνου τρόπου οδήγησης.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο πρόεδρος του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης Ράσιμ Λιάγιτς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΠΔ, Πάτρικ Ρόμπινσον, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις ενέργειες που γίνονται για τη σύλληψη των Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάντζιτς.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός της ανταλλαγής πυροβολισμών που σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.

ΝΤΑΛΑΣ.-- Επιτυχής ήταν τελικά η εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου «Endeavour» από το διαστημικό κέντρο Κένεντι, στο ακρωτήριο Κανάβεραλ. Μετά από οκτώμισι λεπτά πτήσης το «Endeavour», με πλήρωμα επτά αστροναύτες, τέθηκε σε τροχιά, με τελικό προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), σύμφωνα με τη ΝΑSA.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ