Σάββατο 1 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΑΛΑΣ.-- Μία ολόκληρη πόλη 72.000 κατοίκων, η πόλη Μπράιαν, εκκενώθηκε στο Τέξας λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο χημικών προϊόντων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν επιχειρεί να κατασβέσει την πυρκαγιά, καθώς υπάρχει κίνδυνος από μια δεξαμενή όπου φυλάσσονται τεράστιες ποσότητες νιτρικής αμμωνίας, συστατικού που χρησιμοποιείται στα λιπάσματα.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Συνδικαλιστικά ηγετικά στελέχη οργανώσεων των δημοτικών υπαλλήλων Νότιας Αφρικής που ξεκίνησαν τη Δευτέρα επ' αόριστον απεργία ανακοίνωσαν χτες τον τερματισμό των κινητοποιήσεων, καθώς επήλθε συμφωνία για την χορήγηση μισθολογικών αυξήσεων 13%. Οι εργαζόμενοι ζητούσαν αυξήσεις 15%.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Η κενυατική κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες πως θα ξεκινήσει επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου 45.000 ανθρώπων που ζουν στο μεγαλύτερο δάσος της χώρας, καταστρέφοντας μέσα στα τελευταία 16 χρόνια το 25% των δέντρων, με αποτέλεσμα τη μείωση της στάθμης του νερού βασικών ποταμών της Κένυας και της λίμνης Βικτόρια.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.-- Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 40 τραυματίστηκαν σε τροχαίο που σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στο Σαντ Πολ ντε Μαρ κοντά στη Βαρκελώνη, όταν ανατράπηκε τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε Ολλανδούς τουρίστες.

ΡΩΜΗ.-- Ο ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε χτες τη χορήγηση του φαρμακευτικού σκευάσματος «Ru 486», χάπι που προκαλεί τη διακοπή της κύησης τις αμέσως επόμενες μέρες μετά τη σύλληψη, προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις από το Βατικανό που το χαρακτήρισε «θανατηφόρο δηλητήριο» και υποστήριξε πως η χρήση του επιβάλλει «αυτόματο αφορισμό για όποια έγκυο γυναίκα χρησιμοποιεί το χάπι, το γιατρό της και τυχόν άτομα που ενθαρρύνουν τη χρήση του».

ΑΝΟΪ.-- Τουλάχιστον το 1/3 του εδάφους του Βιετνάμ παραμένει διάσπαρτο από νάρκες, της εποχής του πολέμου που δεν έχουν εκραγεί, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χθες, από το Ιδρυμα Βετεράνων του Βιετνάμ των ΗΠΑ και το υπουργείο Αμυνας της χώρας.

ΝΤΑΚΑ.-- Εξακολουθούν τα προβλήματα λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, στο Μπαγκλαντές, που διανύει την περίοδο των μουσώνων, με αποτέλεσμα χθες τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στα νοτιοανατολικά της χώρας, ενώ τεράστιες είναι και οι υλικές ζημιές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ