Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Σχεδόν βέβαιη θεωρείτο η έγκριση του διορισμού της Σόνιας Σοτομαγιόρ από τη Γερουσία, της οποίας η ψηφοφορία ήταν προγραμματισμένη για τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας, καθώς υπέρ του διορισμού έχουν ταχθεί ανοιχτά και αρκετά μέλη των Ρεπουμπλικανών. Εάν η Γερουσία επικυρώσει, όπως αναμένεται την πρόταση, η Σοτομαγιόρ θα είναι η πρώτη εκπρόσωπος της κοινότητας των ισπανοφώνων και μόλις η τρίτη γυναίκα που καταλαμβάνει θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο λειτουργεί από το 1789.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Τουλάχιστον 65 νομοσχέδια μπλοκαρίστηκαν στη Γερουσία της Βολιβίας κατά το κοινοβουλευτικό έτος 2008-2009 παρά την έγκρισή τους από τη Βουλή, εξαιτίας του βέτο που σχεδόν μονίμως κατέθετε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης PODEMOS, όπως διαπιστώνει η έκθεση Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κοινοβουλευτικής Ενότητας του Κογκρέσου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ειδήσεις αποκλειστικά με συνδρομή πρόκειται να παρέχουν οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων που ανήκουν στον κολοσσό του Ρούπερτ Μέρντοχ («Times» και «Sun» στη Βρετανία, «Wall Street Journal» και «New York Post» στις ΗΠΑ) καθώς ο όμιλος «News Corp» ετοιμάζεται να καταργήσει τη δωρεάν πρόσβαση.

ΝΟΥΚΟΥΑΛΟΦΑ.-- Η ανατροπή ενός φέρι μποτ με δεκάδες επιβάτες κοντά στο νησάκι Τόνγκα του Ειρηνικού Ωκεανού προκάλεσε το χαμό τουλάχιστον 30 επιβατών του σκάφους. Κάπου 50 άλλοι περισυνελέγησαν από συνεργεία διάσωσης.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Δύο δημοσιογράφοι εφημερίδας του Μαυροβουνίου κατήγγειλαν χτες το δήμαρχο της πρωτεύουσας Ποντγκόριτσα, Μιομίρ Μουγκόσα, το σωματοφύλακά του και το γιο του πως χειροδίκησαν εναντίον τους.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Στη Γερμανία και σε διάφορα διεθνή μέσα δόθηκε χτες μια διαφορετική ...νότα μποστά στις επικείμενες στα μέσα του Σεπτέμβρη εκλογές στην χώρα. Ενας κωμικός ηθοποιός, ο Χάπε Κέρκελίνγκ εμφανίστηκε χτες δήθεν σε συνέντευξη Τύπου ως ο ρεπόρτερ Χόρστ Σλάαμερ, που διεκδικεί την θέση του Καγκελάριου, όπου υποσχέθηκε διάφορα ...εύθυμα όπως: να αλλάξει το σήμα της σημαίας τον αετό σε λαγό ή να κάνει την Ανατολική Γερμανία πάρκο για συνταξιούχους. Αυτή η παράσταση δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας τρόπος να προωθήσει την νέα του ταινία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ