Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Συνεχίζει να προηγείται το Κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 27ης του Σεπτέμβρη αλλά το ποσοστό μειώνεται, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP). Το CDU, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Edmin», συγκεντρώνει ποσοστό 34%, το χαμηλότερο του τελευταίου τριμήνου, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αυξάνουν το ποσοστό τους κατά δύο μονάδες, φτάνοντας στο 26%, ενώ το FDP παραμένει σταθερά στο 14%. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν 11%, όπως και το Die Linke («Αριστερά»).

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.--Σε εμπρησμό οφείλεται η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει πλήξει το Λος Αντζελες στην Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Δασών, την ώρα που οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 26 του Αυγούστου στο εθνικό πάρκο του Λος Αντζελες, μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο δύο πυροσβεστών, ενώ κατέκαψε σχεδόν 600.000 στρέμματα γης και 64 σπίτια.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Στους 64 ανέρχονται οι νεκροί του πρόσφατου φονικού Εγκέλαδου των επτά Ρίχτερ στη δυτική Ιάβα της Ινδονησίας. Δεκάδες άλλοι αγνοούνται ενώ πάνω από 28.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Μέρα πένθους έχει κηρυχθεί η σημερινή στη δυτική σερβική πόλη Ούζιτσε μετά το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε χτες στο εργοστάσιο πυρομαχικών «Πρόβνι Παρτιζάν», με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 εργαζόμενοι και να τραυματιστούν άλλοι 14.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ