Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΙΛΑ.- Εννιά νεκροί και 30 αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός του ναυαγίου επιβατηγού πλοίου στις Φιλιππίνες, την Κυριακή, το οποίο είχε συνολικά 931 επιβαίνοντες.

ΚΑΛΚΟΥΤΑ.-- Φορτηγό αεροσκάφος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με προορισμό την Κίνα, καθηλώθηκε στο ινδικό αεροδρόμιο της Καλκούτας, λόγω του φορτίου όπλων το οποίο μετέφερε και δε δήλωσε κατά την προσγείωση του για ανεφοδιασμό, δημιουργώντας σειρά ερωτηματικών.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Σεισμός 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ στην Αλβανία με επίκεντρο το χωριό Ντίμπρα κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ προκαλώντας πανικό στους κατοίκους των γύρω χωριών αλλά και υλικές ζημιές σε περίπου 1.000 κτίρια.

ΜΙΛΑΝΟ.-- Πέντε εργαζόμενοι σε εργοστάσιο στη νότια Ιταλία του τηλεπικοινωνικακού ομίλου «Alkatel-Lucent» απειλούσαν χτες να αυτοπυρποληθούν διαμαρτυρόμενοι για τις πρόσφατες ανακοινώσεις της εταιρείας περί αναδιάρθρωσης του εργοστασίου, που θα οδηγούσαν σε απολύσεις εργαζομένων.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Επίσημη επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί από χτες ο Κινέζος υπουργός Αμυνας Λιανγκ Γκουανγκλί που συναντήθηκε ήδη με το Σέρβο ομόλογό του Ντράγκαν Σουτάνοβιτς με τον οποίον συζήτησαν τις «ασύμμετρες απειλές σε διεθνές επίπεδο, την τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα» αλλά και τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων στον τομέα της άμυνας και της στρατιωτικής τεχνολογίας.

ΣΕΟΥΛ.-- Η αιφνιδιαστική απελευθέρωση νερού από τη μεριά της ΛΔ Κορέας στο φράγμα Χουανγκγκάνγκ του ποταμού Ιμτζίν, που είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό τριών Νοτιοκορεατών ενώ αγνοείται η τύχη άλλων τριών, προκαλεί από χτες νέους τριγμούς στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Πιονγιάνγκ-Σεούλ.

ΤΟΚΙΟ.-- Στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 25% ως το 2020 υποσχέθηκε χτες πως θα προχωρήσει ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός στην Ιαπωνία Γιούκιο Χατογιάμα, μετά το σχηματισμό της κυβέρνησής του στις 16 του μήνα. Ο Χατογιάμα ανακοίνωσε το σχέδιο μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου στη διάρκεια συμποσίου στο Τόκιο για τις κλιματικές αλλαγές προκαλώντας, σε πρώτη φάση, τις θετικές αντιδράσεις περιβαλλοντολόγων μιας που η απερχόμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τάρο Ασο είχε υποσχεθεί ανάλογα την κατά 8% μείωση του διοξειδίου του άνθρακα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ