Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μία βδομάδα μετά την επιστροφή της πρώτης που έλαβε μετά την επικράτηση του φιλο-αμερικανικού συνασπισμού του στις εκλογές του Ιούνη, έλαβε ο Σάαντ Χαρίρι. Ο Λιβανέζος Πρόεδρος, Μισέλ Σουλεϊμάν, προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση μετά από επαφές που είχε προχτές με εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι διαφωνίες με την αντιπολίτευση υπό τη «Χεζμπολάχ» για τη διανομή των υπουργείων.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Μολονότι τα νανομόρια έφεραν την επανάσταση σε ορισμένους βιομηχανικούς κλάδους, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία αφού μπορούν να διεισδύσουν στον οργανισμό μέσω της αναπνευστικής οδού, ή του δέρματος, επισήμαναν χτες ειδικοί σε σεμινάριο της Ενωσης για την Πληροφόρηση των Καταναλωτών στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Ζήτησαν μάλιστα να καταστεί υποχρεωτική η αναφορά της παρουσίας νανομορίων στις ετικέτες καταναλωτικών προϊόντων.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Η νιγηριανή ένοπλη οργάνωση ανταρτών που δρα στο Δέλτα του ποταμού Νίγηρα, MEND, παρατείνει για 30 μέρες την εκεχειρία που έληξε προχτές τα μεσάνυχτα, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «δεν αναγνωρίζει» την πρόταση αμνηστίας που διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο Ουμάρου Γιαρ' Αντουα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δίκτυο που προετοίμαζε βομβιστικές επιθέσεις στην κινεζική επαρχία Ζινζιάγκ ανακοίνωσαν ότι εξάρθρωσαν οι κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας. Στην περιοχή της Ζινζιάνγκ η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει τεταμένη λόγω και των πρόσφατων εθνοτικών ταραχών μεταξύ μελών της κοινότητας των Χαν και μελών της κοινότητας των Ουιγούρων.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Στις 2 του Οκτώβρη θα διεξαχθεί νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας με στόχο την επίλυση των μεταξύ τους συνοριακών διαφορών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ