Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ._ Με την αιγυπτιακή ηγεσία, αρχής γενομένης από τον Πρόεδρο Μουμπάρακ, συναντήθηκε ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσιγκτον για την Μέση Ανατολή. Ο Τζορτζ Μίτσελ, αναμένοντας σήμερα να ξανασυναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό με επίκεντρο την εποικιστική δραστηριότητα, κάλεσε την αραβική πλευρά «να συνεισφέρει στη διαμόρφωση κλίματος διαλόγου». Την ίδια ώρα, στο Λονδίνο, 59 εργατικά συνδικάτα, στο ετήσιο συνέδριό τους, υιοθετούσαν απόφαση για μποϋκοτάζ των προϊόντων που προέρχονται από εποικισμούς.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ._ Δέκα τραυματίες, τους δύο σε σοβαρή κατάσταση, άφησε πίσω του 18χρονος που εισέβαλε σε σχολείο στο Ανσμαχ, της Βαυαρίας, εκτοξεύοντας μολότοφ. Συνελήφθη αφού η αστυνομία τον τραυμάτισε στα πόδια. Επάνω του βρέθηκαν μαχαίρια και τσεκούρι.

ΖΑΚΑΡΤΑ._ Ο Μαλαίσιος Νοορντίν Τοπ, που θεωρείται αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης προσκείμενης στην Αλ Κάιντα στη νοτιοανατολική Ασία και θεωρείται ηθικός αυτουργός των πολύνεκρων επιθέσεων στο Μπαλί το 2002, φέρεται πως σκοτώθηκε το πρωί σε έφοδο της ινδονησιακής αστυνομίας σε σπίτι στο κέντρο της Ιάβας.

ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ._ Βοήθεια σε τρόφιμα ανακοίνωσαν χτες πως θα αποστείλουν στο δοκιμαζόμενο λαό της Γουατεμάλας αξιωματούχοι του Μεξικού, της Βενεζουέλας και της Βραζιλίας. Ο φονικός συνδυασμός δυσμενών καιρικών συνθηκών, άγονου εδάφους και οικονομικής κρίσης, έχει φέρει στα πρόθυρα λιμοκτονίας πάνω από 400.000 οικογένειες...

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ._ Ενα ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα και έναν επικεφαλής των Ουζμπέκων ανταρτών υποστηρίζουν ότι σκότωσαν οι αμερικανικές δυνάμεις κατά τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις τους στο βόρειο Ουαζιριστάν.

ΜΟΥΖΑΦΑΡΑΜΠΑΝΤ._ 25 νεκροί και 30 τραυματίες είναι ο απολογισμός αυτοκινητικού δυστυχήματος, λόγω παραβίασης ορίου ταχύτητας από οδηγό λεωφορείου στο Κασμίρ.

ΠΕΚΙΝΟ._ Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα εννιά αγνοούνται μετά το πέρασμα του τυφώνα Κόπου στην κινεζική επαρχία Γκουάνγκντονγκ.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ._ Συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών υποστηρικτών των μαοϊκών και της αστυνομίας σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Νεπάλ, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μαντχάβ Κουμάρ και του προέδρου Ραμ Μπαράν Γιαντάβ στο πανεπιστήμιο Τριμπχουγουάν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ