Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ.-- Πηγές προσκείμενες στη χτεσινή συνάντηση του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ με τον απεσταλμένο του Κινέζου Προέδρου Χου Ζιντάο στη ΛΔ Κορέας ανέφεραν χτες πως η Πιονγκγιάνγκ «είναι έτοιμη» να επιστρέψει στο τραπέζι των εξαμερών συνομιλιών του Πεκίνου για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

TOΚΙΟ.-- Ο Ιάπωνας νέος υπουργός Εξωτερικών Κατσούγια Οκάντα καθησύχασε χτες τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Κουρτ Κάμπελ ότι το Τόκιο συνεχίζει να επιδιώκει την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, παρά τις κάποιες διαφωνίες, όπως, π.χ., αυτές που αφορούν την παραμονή των αμερικανικών βάσεων στη χώρα.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Εκατοντάδες βοοειδή πεθαίνουν κάθε βδομάδα από τη δίψα στην Κένυα, εξαιτίας της χειρότερης ξηρασίας της τελευταίας 10ετίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα με δραματικές συνέπειες στον ντόπιο, κυρίως αγροτικό και κτηνοτροφικό, πληθυσμό. Υπολογίζεται ότι περίπου 10.000.000 Κενυάτες απειλούνται τους επόμενους μήνες με λιμοκτονία εάν δεν υπάρξει έγκαιρη διεθνής βοήθεια.

ΣΑΝΑ'Α.-- Να ερευνήσει ενδελεχώς τι ακριβώς συνέβη με το, από αέρος, πλήγμα πρόχειρου προσφυγικού καταυλισμού που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 87 αμάχους, την Πέμπτη, καλεί η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ την υεμενίτικη κυβέρνηση, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της για το θάνατο αθώων και ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Την ανησυχία της για την αντιμετώπιση των αμάχων εξέφρασε με ανακοίνωση και η σουηδική προεδρία της ΕΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ