Σάββατο 3 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν χτες το ισπανικό αλιευτικό σκάφος «Αλακράνα» με 36μελές πλήρωμα. Δύο αεροσκάφη απ' το Λουξεμβούργο που συμμετέχουν στην αντιπειρατική δύναμη της ΕΕ που πλέει ανοιχτά του Κόλπου του Αντεν είπαν πως είδαν στο σκάφος ένοπλους. Η ισπανική κυβέρνηση συγκρότησε άμεσα επιτροπή που θα διαχειριστεί την κρίση και θα απαρτίζεται από ειδικευμένο προσωπικό των υπουργείων Εξωτερικών, Αμυνας, Περιβάλλοντος κλπ.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέβασε χτες σε 4.100 τον αριθιμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους σ' όλο τον κόσμο εξαιτίας της «νέας γρίπης».

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Αξιωματούχοι της ΕΕ ανακοίνωσαν χτες στις Βρυξέλλες ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις προενταξιακές συνομιλίες με την Κροατία. Παράλληλα, ο Κροάτης υπουργός Εξωτερικών Γκόρνταν Τζαρντρόκοβιτς, προέβλεψε ολοκλήρωση των ενταξιακών συνομιλιών ως τα μέσα του 2010 ώστε να γίνει η Κροατία το 28 μέλος της ΕΕ.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Ναυάγιο ποταμόπλοιου που μετέφερε δεκάδες επιβάτες στη συμβολή των ποταμών Ινζία και Κουίλου της επαρχίας Μπαντούνου της ΛΔ Κονγκό προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων.

ΓΚΡΟΖΝΙ - ΝΑΛΤΣΙΚ.-- Οκτώ φερόμενοι ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν χτες σε ειδική αποστολή των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή Νοζάι Γιούρτ της Τσετσενίας, ενώ τρεις ακόμα βρήκαν το θάνατο στην πόλη Πρικλάντνι του βόρειου Καυκάσου ύστερα από δίωρη ανταλλαγή πυρών με τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ