Δευτέρα 5 Οχτώβρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τουλάχιστον έξι στα δέκα παιδιά στο Μεξικό ζουν στη φτώχεια, ενώ τρία απ' αυτά ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, ανακοινώθηκε στη δεύτερη Περιφερειακή Συνάντηση για τα Δικαιώματα Παιδιών και Εφήβων υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικογενειακού Προγραμματισμού του Μεξικού. Στην ίδια συνάντηση ανακοινώθηκε ότι το 63% του μεξικάνικου πληθυσμού είναι κάτω των 18 ετών.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Σε περισσότερες από 150 συλλήψεις προχώρησαν ο ιρακινός στρατός και η αστυνομία, κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης στη Μοσούλη και σε όλες τις γύρω περιοχές με στόχο μέλη της «αλ Κάιντα».

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Συγκρούσεις, τραυματισμοί και συλλήψεις σημειώθηκαν, και χθες, στην περίμετρο του τεμένους αλ Ακσα, μετά την απαγόρευση εισόδου που επέβαλε η ισραηλινή αστυνομία επικαλούμενη πληροφορίες για πραγματοποίηση μαζικής συγκέντρωσης από Παλαιστινίους στο προαύλιο του ιερού χώρου.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Και δεύτερο, μέσα σε λίγες μέρες, στέλεχος των αυτονομιστών ανταρτών στο Δέλτα του Νίγηρα παραδόθηκε στις νιγηριανές αρχές, καλώντας τις δυνάμεις της οργάνωσης «ΜΕΝD» να παραδώσουν τα όπλα στο πλαίσιο κυβερνητικού προγράμματος χορήγησης αμνηστείας, χρηματικής αποζημίωσης, ακόμη και εύρεσης θέσης εργασίας σε όσους αντάρτες αφοπλιστούν...

ΓΚΡΟΖΝΙ - ΝΑΛΤΣΙΚ.-- Οκτώ φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν χτες σε ειδική αποστολή των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή Νοζάι Γιούρτ της Τσετσενίας, ενώ τρεις ακόμα βρήκαν το θάνατο στην πόλη Πρικλάντνι του βόρειου Καυκάσου, ύστερα από δίωρη ανταλλαγή πυρών με τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ