Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Πακέτο δέκα διμερών συμφωνιών συνεργασίας, μεταξύ αυτών και της συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας υπέγραψαν, στο Νέο Δελχί, ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ και η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στην Ινδία.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να ζητούν την ανάκληση του διατάγματος για το κλείσιμο της ηλεκτρικής εταιρείας Luz y Fuerza del Centro, ενώ από χθες ξεκίνησε η διαδικασία ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της LyFC προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την ανάληψη του ελέγχου από την Comision Federal de Electricidad (CFE).

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ασυλο στη Γερμανία ζήτησε η Ναργκίς Κάλχαρ, κόρη του συμβούλου του Προέδρου Αχμαντινετζάντ σε θέματα ΜΜΕ και πολιτισμού. Η Κάλχαρ, που είναι σκηνοθέτης, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ζήσει και να εργαστεί στη χώρα της γιατί τα ντοκιμαντέρ και οι ταινίες που φτιάχνει, όπως το τελευταίο της έργο για τα βασανιστήρια στις ιρανικές φυλακές, όχι μόνο δεν προβάλλονται αλλά προκαλούν διώξεις εναντίον της.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Στη διπλωματία του ποδοσφαίρου επιδόθηκαν, χθες, ο Αρμένιος Πρόεδρος Σερτζ Σαρκισιάν και ο Τούρκος ομόλογός του, Αμπντουλάχ Γκιούλ. Ο Σαρκισιάν είναι ο πρώτος Αρμένιος Πρόεδρος που επισκέπτεται την Τουρκία για διμερή ζητήματα. Αφού συναντήθηκε με τον Γκιουλ, παρακολούθησαν μαζί τον ποδοσφαιρικό αγώνα Τουρκίας - Αρμενίας.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Απεργία άρχισαν, χθες, οι εργαζόμενοι - μετανάστες χωρίς χαρτιά ζητώντας τη νομιμοποίησή τους, 18 μήνες μετά τις πρώτες ανάλογες διαμαρτυρίες τους. Οι εργαζόμενοι χωρίς χαρτιά απασχολούνται, κυρίως, από εργολάβους που αναλαμβάνουν μεγάλα έργα από το Δημόσιο και αξιοποιούνται στις πλέον επικίνδυνες εργασίες χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας και με άθλιους μισθούς, υπό τη διαρκή απειλή της απόλυσης. Στο πλευρό των μεταναστών - εργατών, έχουν ταχθεί 11 συνδικάτα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ