Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η σουηδική προεδρία της ΕΕ χαιρέτισε χτες σαν «καλή» τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής στο Κοσσυφοπέδιο.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Ο μοναδικός δρόμος για την εξάλειψη της βίας και του πολέμου είναι ο σοσιαλισμός, τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των 772 συνέδρων που θα λάβουν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV). Ο Τσάβες, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2012, πρόσθεσε ότι οι εργασίες του πρώτου συνεδρίου του PSUV θα πραγματοποιηθούν στις 21 Νοεμβρίου, ενώ κατά τον Τσάβες περισσότερα από 2.000.000 μέλη πήραν μέρος στις προσυνεδριακές διαδικασίες και στην ψηφοφορία ανάδειξης των συνέδρων.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η επιτακτική ανάγκη για μεγαλύτερη παγκόσμια νομισματική σταθερότητα σημαίνει ενδεχομένως την εμφάνιση ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος που θα αντικαταστήσει το αμερικανικό δολάριο και θα αποτελείται από «καλάθι» νομισμάτων, σύμφωνα με το διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Η Μάριαν Πράις, πρώην στέλεχος του ΙΡΑ, που αποχώρησε διαφωνώντας με την ειρηνευτική «Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής» του 1998, συνελήφθη χτες στο Δυτικό Μπέρφαστ σε σχέση με την επίθεση του Πραγματικού ΙΡΑ στη στρατιωτική βάση Μασερίν της κομητείας του Νοτίου Αντριμ τον περασμένο Μάρτη.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος «Die Linke» ανακοίνωσε χτες ο Οσκαρ Λαφοντέν, καθώς πρόκειται να υποβληθεί αύριο σε επέμβαση μετά τη διάγνωση καρκίνου.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν χτες να παρατείνουν τις κυρώσεις - για άλλο ένα χρόνο - ενάντια στον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο και στα μέλη της κυβέρνησής του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ