Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) διαβεβαίωσε χτες ότι δεν έχει παρατηρηθεί καμία σοβαρή και απρόβλεπτη παρενέργεια σε κανέναν από τα 10 εκατομμύρια Ευρωπαίους που έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί κατά της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Την απεργιακή κινητοποίησή τους συνέχισαν χτες για δεύτερη ημέρα οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους της Χιλής. Η απεργία ξεκίνησε αρχικά από τους μηχανικούς με κύριο αίτημα την απόλυση ενός συναδέλφου τους, ενώ χτες στην απεργία συμμετείχαν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ενάντια στις συνθήκες έλλειψης ασφάλειας.

ΡΙΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 10.000 καινούρια σπίτια θα κατασκευάσουν οι σαουδαραβικές αρχές σε πιο κεντρικές περιοχές της νότιας επαρχίας Τζιζάν, που συνορεύει με την Υεμένη, προκειμένου να στεγαστούν οι εκτοπισμένοι πολίτες από τη μεθόριο, όπου ακόμη μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ σαουδαραβικών στρατευμάτων και υεμενιτών σιιτών ανταρτών Χούθι. Αυτό ανακοίνωσε ο βασιλιάς Αμπντουλάχ, περιοδεύοντας στην περιοχή, γεγονός που επιβεβαίωσε ότι το Ριάντ στοχεύει να φτιάξει «ουδέτερη ζώνη» δέκα χιλιομέτρων εκατέρωθεν της συνοριακής γραμμής.

ΣΑΝΑ'Α.-- Με κύμα εκατοντάδων συλλήψεων, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ανάπτυξη ισχυρών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων σε όλες τις περιοχές του νότου της Υεμένης, η κυβέρνηση προσπάθησε να επιβάλει την απαγόρευση διαδηλώσεων με αφορμή την επέτειο από την απόσυρση των Βρετανών αποικιοκρατών το 1967 που θα χρησίμευαν ως αφορμή για νέες διαμαρτυρίες του αποσχιστικού κινήματος που διογκώνεται, καθημερινά, στην πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Υεμένης (νότος).

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο βρετανικός στρατός άρχισε να ετοιμάζεται για εισβολή στο Ιράκ από το 2002, υποστήριξαν στις καταθέσεις τους στην ανεξάρτητη επιτροπή που διερευνά τη βρετανική εμπλοκή στον πόλεμο, ανώτεροι, τότε, αξιωματικοί των βρετανικών στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένου του τότε αρχηγού ΓΕΣ, λόρδου Μάικλ Μπόις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ