Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΕΞΙΚΟ.-- Σε συμβολικό αποκλεισμό της πρωτεύουσας του Μεξικού προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην ηλεκτρική εταιρεία «Luz y Fuerza del Centro» (LyFC), που έκλεισε με προεδρικό διάταγμα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συνδικάτου SME. Στο πλευρό τους και εκπαιδευτικοί αλλά και οι αγρότες, ενώ διάφορες λαϊκές και συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα «κοινωνικό κογκρέσο» ενάντια στο κλείσιμο της ηλεκτρικής εταιρείας, αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική του προέδρου Φελίπε Καλντερόν.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε 1.700 απολύσεις σχεδιάζει να προβεί το Γενάρη η βρετανική χαλυβουργία «Corus», λόγω της διακοπής μιας σύμβασης από μεγάλο πελάτη της εταιρείας. Η «Corus» είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ευρώπης και θυγατρική της ινδικής «Tata Stee».

MOΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Στην ισλαμική οργάνωση Αλ Σαμπαάμπ, που φέρεται πως σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, επέρριψε χτες η κυβέρνηση της Σομαλίας την προχτεσινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με αποτέλεσμα 22 νεκρούς (ανάμεσά τους και τρεις υπουργοί).

ΤΟΚΙΟ.-- Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ιαπωνία, Τζον Ρους, ζήτησε χτες από το Τόκιο να δοθεί το «συντομότερο δυνατόν» η απάντηση στο θέμα της μετεγκατάστασης αμερικανικής βάσης στην Οκινάουα.

ΧΑΓΗ.-- Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς κατέθεσε χτες προσφυγή με την οποία ζητά την αντικατάσταση του συνηγόρου υπεράσπισής του, τον οποίο διόρισε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΔΠΔ), με το επιχείρημα ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με κάποιον με τον οποίο να μοιράζεται την ίδια «κληρονομιά και γλώσσα».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Ευρωπαϊκή Φαρμακευτική Υπηρεσία προειδοποίησε χτες ότι τα βρέφη από έξι μηνών ως τριών ετών που εμβολιάζονται κατά της «νέας γρίπης» με το εμβόλιο «Παντεμρίξ» ενδέχεται να αντιμετωπίσουν παρενέργειες όπως πυρετό, μυικούς πόνους, ναυτία και οξυθυμία.

ΝΤΑΚΑ.-- Τουλάχιστον 46 άνθρωποι, που επέβαιναν σε επιβατηγό πλοίο με υπεράριθμους, σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με μικρότερο σκάφος στο Μπαγκλαντές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ