Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 40 αξιωματούχοι τόσο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και κεντρικής διοίκησης έχουν συλληφθεί ως έχοντες ευθύνη, σε διαφορετικό βαθμό και επίπεδο, για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν, πριν μερικές μέρες, λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, στο λιμάνι της Τζέντα, και είχαν ως αποτέλεσμα, εκτός των τεράστιων υλικών ζημιών, να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 150 άνθρωποι.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Πέθανε την επομένη των Χριστουγέννων σε ηλικία 85 ετών ο Νοτιοαφρικανός ποιητής και αγωνιστής κατά του απαρτχάιντ, Ντένις Μπρούτους, έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

ΜΟΣΧΑ.-- Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χτες πως η χώρα του σκέφτεται νέα πολιτική προσέγγισης στη διευθέτηση των εδαφικών διαφορών με την Ιαπωνία για τις Κουρίλες Νήσους (που το Τόκιο ονομάζει Βόρεια Εδάφη). Ο Ιάπωνας ομόλογός του Κατσούγια Οκάντα υπογράμμισε τη σημασία «καλών συνομιλιών», που θα μπορούσαν, όπως είπε, να οδηγήσουν σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις...

ΟΚΛΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 125 φάλαινες πέθαναν έχοντας εξωκείλει σε δύο ακτές της Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα τεράστια θηλαστικά είχαν παραμείνει για πολύ χρόνο έξω από το νερό και υπέφεραν πολύ.

ΣΕΟΥΛ.-- Νοτιοκορεατικό κονσόρτσιουμ, με επικεφαλής την Κορεατική Εταιρεία Ηλεκτρισμού (Kepco), υπέγραψε χτες συμβόλαιο στο Ντουμπάι για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών σταθμών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έργο ύψους περίπου 40 δισ. δολαρίων).

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νιγηριανοί ισλαμιστές, οπλισμένοι με τόξα και βέλη, επιτέθηκαν χτες σε αστυνομικό τμήμα στη βόρεια πολιτεία Μπάουτσι, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον επτά ατόμων.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τουλάχιστον ένας άνθρωπος αγνοείται και περισσότεροι από 60.000 είναι εκτοπισμένοι, ενώ οι υλικές ζημιές ανέρχονται σε εκατομμύρια εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και έπληξαν τις παράκτιες περιοχές της Καραϊβικής στην Κολομβία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ