Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Οπως καταγγέλλει το Κίνημα Αντίστασης στην Ονδούρα δολοφονήθηκε στην πρωτεύουσα από πληρωμένους φονιάδες, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ο συνδικαλιστής Χούλιο Μπενίτες, ενεργό στέλεχος της αντίστασης.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Για πρώτη φορά, σε διάστημα τετραετίας (από το 2006), ο αριθμός των ανέργων στην Κροατία ξεπέρασε τις 300.000 ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Απασχόλησης (HZZ) και διαμορφώθηκε σε 309.562 άτομα το Γενάρη (αυξημένος κατά 6,2% σε σχέση με το Δεκέμβρη).

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Τις μελλοντικές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσαν χτες ότι θα μποϋκοτάρουν εφεξής οι υπουργοί που εκλέχθηκαν με το κόμμα του πρωθυπουργού Ράιλα Οντίνγκα έπειτα απ' την απόφαση του προέδρου Μουάι Κιμπάκι να αποπέμψει δύο υπουργούς με συνοπτικές διαδικασίες με το ερωτηματικό της διαφθοράς...

ΝΤΑΚΑΡ.-- Το κολομβιανό γεωπονικό ερευνητικό ίδρυμα CIAT πρότεινε χτες στη ΛΔ Κονγκό (σύμφωνα με τηλεγράφημα του «Ασοσιέιτεντ Πρες» από τη Σενεγάλη) την εκτροφή ινδικών χοιριδίων (είδος ποντικού) στη χώρα σαν ένα μέσο για την καταπολέμηση του ...υποσιτισμού.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Την ανανέωση των κυρώσεων της ΕΕ για έναν ακόμη χρόνο αποφάσισαν χτες οι Βρυξέλλες, επικαλούμενες την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες για τη θέσπιση πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας που συγκροτούν το κόμμα του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε (ΖΑΝU-PF) και το Κίνημα Δημοκρατικής Αλλαγής (MDC) του πρωθυπουργού Μόργκαν Τσβανγκιράι.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το ομοσπονδιακό Γραφείο Απογραφής Πληθυσμού στις ΗΠΑ σπατάλησε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία της απογραφής πληθυσμού για το τρέχον έτος, ανακοίνωσαν χτες Αμερικανοί αξιωματούχοι που ερευνούν την υπόθεση.

ΚΙΣΙΝΑΟΥ.-- Η αυτοανακηρυγμένη περιοχή της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία ανακοίνωσε χτες ότι είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα εάν της ζητηθεί από τη Μόσχα, αντιδρώντας έτσι στις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ σε Ρουμανία και Βουλγαρία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ