Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- «Συμπαθητικές» χαρακτήρισε τις συνομιλίες του με το Σύρο Πρόεδρο Μπάσαρ αλ Ασαντ, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος βρέθηκε στη Δαμασκό ενόψει και της εκεί αποστολής, εντός των επομένων βδομάδων, νέου πρέσβη των ΗΠΑ μετά από μια περίοδο «ψύχρανσης».

ΠΡΑΓΑ.-- Την άμεση διάλυση του εξωκοινοβουλευτικού ακροδεξιού Εργατικού Κόμματος αποφάσισε χτες το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τσεχίας εξαιτίας, όπως ανέφερε, του ακραίου χαρακτήρα του, το οποίο απειλεί τη Δημοκρατία, έχοντας διασυνδέσεις και με το νεοναζιστικό χώρο. Πάντως, ο αρχηγός του κόμματος, Τόμας Βάντας, απέρριψε τις κατηγορίες και δήλωσε πως προτίθεται να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος για να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες για τα τέλη Μάη βουλευτικές εκλογές.

ΣΙΔΝΕΪ.-- Αθλητικοί οργανισμοί της Αυστραλίας και της Ν. Ζηλανδίας ανακοίνωσαν χτες πως θα συνεχίσουν τη συμμετοχή τους σε αγώνες Χόκεϊ στην Ινδία παρά τις απειλές που δέχθηκαν από οργάνωση ισλαμιστών που συνδέεται με την «Αλ Κάιντα».

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει την εθνικοποίηση των ορυχείων στη Ν. Αφρική.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Σε μεγάλο κίνδυνο θα εκτεθεί το περιβάλλον της Ουγκάντα εάν εφαρμοστεί η συμφωνία για εκμετάλλευση πετρελαίου στη χώρα που υπέγραψε πρόσφατα η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας με τη βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία «Τullow Oil» υποστήριξαν χτες περιβαλλοντικές οργανώσεις.

ΑΜΠΙΤΖΑΝ.-- Φωτιά σε αστικό λεωφορείο στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού έβαλαν χτες δεκάδες διαδηλωτές που αντιδρούν στην προ μίας βδομάδας απόφαση του Προέδρου της δυτικοαφρικανικής χώρας να διαλύσει την κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αναβληθούν και πάλι οι προεδρικές εκλογές...

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Με την κατηγορία υπόθαλψης τρομοκράτη θα δικαστεί μία 21χρονη Ινδονήσια εγκυμονούσα επειδή ο σύζυγός της συνεργαζόταν με τρομοκράτη - στελέχους της «Αλ Κάιντα» στη ΝΑ Ασία.

XAΡΤΟΥΜ.-- Πέντε Πακιστανοί κυανόκρανοι τραυματίστηκαν (ο ένας σοβαρά) από ενέδρα ενόπλων στο νότιο Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν. Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν διέταξε έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Τρεις εργάτες που επισκεύαζαν ένα φορτηγό πλοίο σκοτώθηκαν και ακόμα 2.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κοντά σε μια αποβάθρα στην πόλη Μπαουάν, των Φιλιππίνων, μετά από διαρροή χημικής ουσίας από πλεούμενο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ