Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ.-- Αγροτικές και περιβαντολλογικές οργανώσεις που το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο πληρωμένων δολοφόνων καναδικών και πολυεθνικών μεταλλευτικών εταιρειών, με ανακοίνωσή τους απαιτούν την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου στην Κεντρική Αμερική - CAFTA από τον Πρόεδρο Μαουρίσιο Φούνες κατά την επικείμενη συντάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο στην Ουάσιγκτον, την 8η Μαρτίου.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Μήνυση σε αμερικανικά δικαστήρια κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Incasa της «Coca Cola» στη Γουατεμάλα, λόγω της «εκστρατείας βίας και τρομοκρατίας» εναντίον συνδικαλιστών και του συνδικάτου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τρεις άνδρες οι οποίοι φέρονται να χρηματοδοτούσαν «τρομοκρατικές δραστηριότητες» συνέλαβαν χτες στο Μπερκσαΐρ οι βρετανικές αρχές. Λίγες μέρες πριν ένας εργαζόμενος στη «British Airways» συνελήφθη με την ίδια κατηγορία.

ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ.-- Τέσσερις φερόμενοι ως μαχητές ισλαμιστές καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από πέντε ως δώδεκα χρόνια με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να σκοτώσουν Αμερικανούς διπλωμάτες, στρατιώτες και πολίτες και βομβαρδίζοντας στόχους όπως η αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Ο Βόσνιος υπουργός Εξωτερικών Σβεν Αλκαλάι, δήλωσε χτες στο Σέρβο ομόλογό του Βουκ Γέρεμιτς, ότι «δε συμβάλλει» στη βελτίωση των διμερών σχέσεων η σύλληψη του πρώην μέλους της προεδρίας της Βοσνίας, Εγιούπ Γκάνιτς στο Λονδίνο.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Στη Σερβία, σε ετήσια βάση, νομιμοποιούνται 1,7 δις ευρώ από παράνομες δραστηριότητες, κυρίως μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της υπηρεσίας καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στη χώρα, που δημοσιεύτηκαν στο χτεσινό φύλλο της εφημερίδας «Μπλιτς» του Βελιγραδίου.

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Η ένοπλη οργάνωση «Κοινό Επαναστατικό Συμβούλιο» που δρα στο δέλτα του ποταμού Νίγηρα ανέλαβε χτες την ευθύνη για την εξαπόλυση επίθεσης σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της ιταλικής εταιρείας πετρελαίου ΑΓΚΙΠ.

KAMΠΑΛΑ.-- Τους 300 θα μπορούσαν να ξεπεράσουν οι νεκροί απ' τις καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις που έπληξαν την ανατολική Ουγκάντα στις αρχές της βδομάδας, ανακοίνωσε χτες αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού στην αφρικανική χώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ