Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Αντιδράσεις προκαλούν οι αλλαγές που προωθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας στο σύστημα χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας συνολικού κόστους 50 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (33 δισ. ευρώ περίπου) και διάρκειας τεσσάρων χρόνων, με διακηρυγμένο στόχο την «εξαφάνιση» των μακρών καταλόγων αναμονής για χειρουργεία σε νοσοκομεία που πάσχουν από έλλειψη πόρων.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ισχυρά μέτρα ασφαλείας και περιπολίες απ' τις εναέριες και ναυτικές δυνάμεις Ινδονησίας, Σιγκαπούρης και Μαλαισίας τηρούνται στα (μεγάλης εμπορικής και στρατηγικής σημασίας) στενά της Μαλάκκα (μεταξύ των συγκεκριμένων τριών χωρών της ΝΑ Ασίας) με αφορμή πληροφορίες για σχέδια μεγάλων τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον πετρελαιοφόρων πλοίων και μεγάλων πλοίων με «επικίνδυνο φορτίο» που διαπερνούν τα στενά της περιοχής.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τη συνεργασία με την ΕΕ στον τομέα εκπαίδευσης του σομαλικού στρατού σκέφτονται οι ΗΠΑ σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού αντιστράτηγου Ρίτσαρντ Σέρλοκ, που ηγείται της διοίκησης του αμερικάνικου στρατού για την Αφρική (AFRICOM).

ΑΜΠΙΤΖΑΝ.-- Η συγκρότηση νέας κυβέρνησης στην Ακτή Ελεφαντοστού εκτονώνει την πρόσφατη πολιτική κρίση δίνοντας ωστόσο μία ακόμη ευκαιρία στον «πρόεδρο» της δυτικοαφρικανικής χώρας Λοράν Γκμπάγκμπο να αναβάλει για τουλάχιστον δύο μήνες τις πολύκροτες προεδρικές εκλογές.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Χιλιάδες Βόσνιοι διαδήλωσαν χτες στο Σεράγεβο, έξω απ' τις πρεσβείες Βρετανίας και Σερβίας απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του συλληφθέντα πρώην αντιπροέδρου Εγιούπ Γκάνιτς που συνελήφθη τη Δευτέρα από Βρετανούς αστυνομικούς έπειτα από σερβικό ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Νεκρός είναι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ έξω από το Πενταγώνο τραυματίζοντας δύο άνδρες ασφαλείας κατά την επίθεσή του εναντίον τους στην κεντρική είσοδο του μετρό που βρίσκεται έξω από το τεράστιο κτιριακό συγκρότημα του Πενταγώνου. Μέχρι στιγμής οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο «τρομοκρατικής ενέργειας».

ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ.- Το κυβερνών Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα του Προέδρου Ιμομάλι Ραχμόν είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής στο Τατζικιστάν, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, έλαβε το 70,6% των ψήφων και 54 από τις συνολικά 63 διαθέσιμες έδρες στο Κοινοβούλιο. Το αντιπολιτευόμενο Ισλαμικό Κόμμα Αναγέννησης ήρθε δεύτερο με 8,2% των ψήφων, ωστόσο καταγγέλλει νοθεία και ισχυρίζεται πως έλαβε το 30% των ψήφων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ