Πέμπτη 25 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Τη Μόσχα θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη ο Ουκρανός πρωθυπουργός Μικόλα Αζάροφ για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Νωρίτερα ο Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς, όπου συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων, ανακοίνωσε ο γραμματέας του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Νέο κόμμα της ελληνικής μειονότητας ιδρύθηκε το περασμένο Σάββατο στο χωριό Καραχάτζη στην Αλβανία με την επωνυμία «MEGA» (Ελληνική Εθνική Μειονότητα του Μέλλοντος). Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σκιπ» των Τιράνων, οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες της ιδρυτικής διακήρυξης προέρχονται από το Γενικό Συμβούλιο της «Ομόνοιας» και διαφοροποιούνται από τις θέσεις και απόψεις του προέδρου της Β. Μπολάνο.

TOKIO.-- Oι ιαπωνικές εξαγωγές στην Ασία αυξήθηκαν κατά 45% το Φλεβάρη σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ο Γκουντλάκ Τζόναθαν που ασκεί καθήκοντα προσωρινού Προέδρου ανακοίνωσε χτες τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης μετά τη διάλυση του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη βδομάδα.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην ιστορία της πρόκειται να υπογράψει η Αυστραλία με την Κίνα, για την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου, συνολικής αξίας 80 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (55 δισ. ευρώ περίπου).

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Οι πρόεδροι Κροατίας Ιβο Γιοσίποβιτς και Σερβίας Μπόρις Τάντιτς αναμενόταν να συναντηθούν χτες στην κροατική πόλη Οπάτια, σε μία προσπάθεια ενθάρρυνσης του διαλόγου για τα εκκρεμή ζητήματα στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, που επιδεινώθηκαν μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου από την Κροατία και την απουσία του κ. Τάντιτς από την τελετή ορκωμοσίας του κ. Γιοσίποβιτς τον περασμένο μήνα στην κροατική πρωτεύουσα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ