Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πρόγραμμα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα παράλια των ΗΠΑ, παρά το υψηλό κόστος που θα έχει για το περιβάλλον αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει την άρση της απαγόρευσης εξόρυξης των πηγών ενέργειας, στις ακτές του Ατλαντικού, στα ανατολικά του Κόλπου του Μεξικού και στις βόρειες ακτές της Αλάσκας.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Διμερής διακυβερνητική σύνοδος μεταξύ Ρωσίας και Βενεζουέλας, για τη σύσφιξη των διμερών εμπορικών και οικονομικών δεσμών πραγματοποιείται από χτες στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας. Στη Σύνοδο προΐστανται οι αντιπρόεδροι των δύο χωρών, Ελίας Χάουα και Ιγκορ Σέτσιν και γίνεται λίγες μέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Βλ. Πούτιν την επόμενη βδομάδα.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Στο 12,49% διαμορφώθηκε, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Απασχόλησης του Μαυροβουνίου, η ανεργία αφού όπως προκύπτει περίπου 33.000 άτομα είναι άνεργοι. Από τον περασμένο Γενάρη μόλις 1.970 άτομα εξασφάλισαν μια δουλειά.

ΧΑΓΗ.-- Ερευνα για τις φονικές επιθέσεις που στιγμάτισαν τις εκλογές του 2007 στην Κένυα ανακοίνωσε χτες πως θα πραγματοποιήσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ