Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τρία ηγετικά στελέχη της «αλ Κάιντα» στο Ιράκ εξοντώθηκαν σε κοινές επιχειρήσεις ιρακινών και κατοχικών δυνάμεων, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της απερχόμενης κυβέρνησης Μάλικι αλλά και τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Οταν ο σκοταδισμός και ο θρησκευτικός φανατισμός ξεπερνά κάθε όριο, τότε φθάνει σε τραγελαφικά συμπεράσματα. Ιρανός ιεροδιδάσκαλος, σε κήρυγμά του, υποστήριξε ότι οι σεισμοί οφείλονται στην παραβίαση «των κανόνων ηθικής και ένδυσης του Ισλάμ», αποδίδοντας ανοιχτά την ευθύνη στην «πιο προκλητική ένδυση των γυναικών, με στενά ρούχα και με τα μαλλιά τους ξεσκέπαστα!».

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε μέρα εθνικού πένθους ανακηρύχθηκε από την κινεζική κυβέρνηση η Τετάρτη, στη μνήμη των 2.000 και πλέον θυμάτων του φονικού σεισμού που ισοπέδωσε την περιοχή Κινγκάι.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν χτες τρία ταϊλανδέζικα αλιευτικά σκάφη με 77μελή πληρώματα σε μία απόσταση περίπου 1.030 χλμ μακριά απ' τις σομαλικές ακτές στον Ινδικό Ωκεανό. Είναι η πιο μακρινή (από το σομαλικό έδαφος) επίθεση που έχουν πραγματοποιήσει ως τώρα...

ΒΙΕΝΗ.-- Τριήμερη διάσκεψη για την «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το Δούναβη» ξεκίνησε χτες στην Αυστρία με κεντρικά θέματα συζήτησης τις μεταφορές, την ενέργεια και το περιβάλλον.

ΜΟΝΑΧΟ.-- Το δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε δύο πρώην στελέχη της «Siemens» σε ποινές φυλάκισης με αναστολή όμως για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της επιχείρησης. Πρόκειται για τον Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, 55 ετών και πρώην οικονομικό διευθυντή του τμήματος τηλεπικοινωνιών της «Siemens», που καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή και σε πρόστιμο 60.000 ευρώ για απιστία και τον Χανς Βέρνερ-Χάρτμαν, 55 ετών διευθυντή λογιστηρίου και συνεργάτη του Κουτσενρόιτερ, καταδικάστηκε σε 1,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ