Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί από χτες ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, με στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων Παρισιού - Πεκίνου και τη συζήτηση οικονομικών συμφωνιών και ζητημάτων συνεργασίας των δύο χωρών.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Για αδιαφορία αλλά και ευθύνη κατηγορεί τις αρχές του Μεξικού η Διεθνής Αμνηστία, όσον αφορά τα αλλεπάλληλα κρούσματα απαγωγών, βιασμών, αλλά και δολοφονιών με θύματα μετανάστες. Περισσότεροι από 500 χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους από την Κεντρική Αμερική, προσπαθούν κάθε χρόνο να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στο Μεξικό, με στόχο να φτάσουν στις ΗΠΑ.

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Ο υπουργός Παιδείας της Αϊτής Τζοέλ Ντεσροσιέρ Ζαν Πιερ διέταξε τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι να φύγουν από τα σχολεία όπου έχουν βρει καταφύγιο, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά για μαθήματα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Χρεοκοπημένο χαρακτήρισε το αμερικανικό σύστημα μετανάστευσης ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και ζήτησε υποστήριξη... για να ασκήσει διώξεις στις εταιρείες που σκόπιμα προσλαμβάνουν εργάτες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ κάλεσε το Κογκρέσο να επεξεργαστεί μια «νομοθεσία κοινής λογικής», που θα λάβει υπόψη της την ενίσχυση των συνόρων και τις «ανθρωπιστικές ανησυχίες» εκατομμυρίων μεταναστών χωρίς χαρτιά.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών της αντιπολίτευσης, γνωστών ως «Κόκκινα Πουκάμισα», και των στρατιωτικών δυνάμεων σημειώθηκαν κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη, όταν ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση με πλαστικές σφαίρες. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων ήταν ένας στρατιώτης να σκοτωθεί και ακόμα 18 άνθρωποι να τραυματιστούν.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου συνελήφθησαν χτες στην Πολωνία 94 άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας. Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν ποινή 8ετούς κάθειρξης εάν καταδικαστούν.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Στα δικαστήρια προειδοποίησαν χτες πως θα προσφύγουν γυναικείες οργανώσεις στη Νιγηρία, με αφορμή την αποκάλυψη ενός ακόμη γάμου που σύναψε ένας 49χρονος γερουσιαστής με μια 13χρονη Αιγύπτια.

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.-- Σε λάθος του πιλότου απέδωσε έκθεση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο Καμερούν τη συντριβή αεροσκάφους «Μπόινγκ 737» των Κενυατικών Αερογραμμών πριν τρία χρόνια, με αποτέλεσμα το θάνατο 114 ατόμων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ