Τρίτη 11 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Το Δικαστικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας έκρινε ένοχο τον πρώην υπουργό Αμυνας, στρατηγό Ραούλ Μπαντουέλ, για τις κατηγορίες υπεξαίρεσης κονδυλίων ύψους 3,9 εκατομμυρίων δολαρίων στο υπουργείο Αμυνας και κατάχρησης εξουσίας κατά τη διάρκεια που διατέλεσε υπουργός (2006-07) και επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών και 11 μηνών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την Ελενα Κέιγκαν, που θεωρείται νομικός που στηρίζει αναφανδόν το λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» επέλεξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ως υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο και σε περίπτωση έγκρισης του διορισμού της θα διαδεχθεί τον 90χρονο Τζον Πολ Στίβενς, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του στις 9 Απρίλη, έπειτα από 35 χρόνια υπηρεσίας, χρόνος ρεκόρ δικαστικής θητείας.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Δι' απαγχονισμού εκτελέστηκαν πέντε συλληφθέντες, όλοι μέλη του Κουρδικού Κόμματος για μια Ελεύθερη Ζωή (PJAK) που δραστηριοποιείται στα βορειοανατολικά του Ιράν και έχει κατηγορηθεί για συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες. Οι συνήγοροι των πέντε, που κρίθηκαν ένοχοι για τρομοκρατικές επιθέσεις, τόνισαν ότι δεν είχαν καν οριστικοποιηθεί οι ποινές τους.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Στη συριακή πρωτεύουσα έφτασε ο Ρώσος Πρόεδρος Μεντβέντεφ στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα, με στόχο την αναθέρμανση και περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων. Διόλου τυχαία τον Μεντβέντεφ, που αναμενόταν να συναντηθεί αργότερα χθες με τον Σύρο ομόλογό του Ασαντ, συνοδεύουν πλήθος επιχειρηματιών και ο υπουργός Ενέργειας.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σομαλοί πειρατές οπλισμένοι με εκτοξευτήρες ρουκέτας και αυτόματα όπλα κατέλαβαν χτες το δεξαμενόπλοιο «Μarida Marguerite» που μετέφερε χημικά εκτελώντας δρομολόγιο από Ινδία στο Βέλγιο και είχε 22μελές πλήρωμα. Το σκάφος κατελήφθη σε απόσταση, ενώ βρισκόταν καθ' οδόν προς τις Μαλδίβες.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Δικαστήριο της Ζιμπάμπουε αθώωσε χτες τον Ρόι Μπένετ, ανώτατο στέλεχος του πρωθυπουργικού κόμματος «ΜDC» από τις κατηγορίες της διακίνησης λαθρεμπορίου όπλων και τρομοκρατίας.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Παραιτήθηκε χθες από την ηγεσία του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), ο Ντενίζ Μπαϊκάλ με αφορμή ροζ σκάνδαλο, στο οποίο αναμείχθηκε το όνομά του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ