Πέμπτη 3 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΟΥΛ.-- Η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο με το ναυάγιο της νοτιοκορεατικής κορβέτας «Τσεονάν» φαίνεται πως βοηθά το κυβερνών «Μεγάλο Κόμμα» του αντιδραστικού Νοτιοκορεάτη προέδρου στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν χτες σε περίπου 4.000 δήμους της χώρας, καθώς τα τοπικά ΜΜΕ φέρουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων (που προσήλθε στις κάλπες σε ποσοστό 54,5%) να ψήφισε δημάρχους του κυβερνώντος κόμματος...

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Στην Ινδία βρίσκεται από χθες για συνομιλίες και εμπορικές συμφωνίες ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, με στόχο την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Αλώβητος βγήκε από την πρόταση μομφής, που κατέθεσε εναντίον του η αντιπολίτευση, ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός Αμπχισίτ Βετζατζίβα, σχετικά με το χειρισμό της πολιτικής κρίσης, που προκάλεσαν οι δίμηνες διαδηλώσεις στη χώρα και για τη διάλυσή τους επενέβη ο στρατός, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 90 νεκρούς.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Στην Αγκυρα έφτασε χθες ο πρόεδρος της περιφερειακής κουρδικής διοίκησης Μεχσούντ Μπαρζανί, ως προσκεκλημένος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, χωρίς να δίνονται περισσότερα στοιχεία για το θέμα της επίσκεψης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ