Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΚΡΑ.-- Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες όταν κατέρρευσε παράνομο ορυχείο χρυσού στη Νότια Γκάνα από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες. Οι ομάδες διάσωσης εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς την ώρα του δυστυχήματος εργάζονταν περισσότερα από 130 άτομα στο ορυχείο.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Συμμάχους για το σχηματισμό κυβέρνησης αναζητά το μαοϊκό κόμμα στο Νεπάλ μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με άλλες πολιτικές δυνάμεις, αφού παρά το ότι έχει τους περισσότερους βουλευτές, δε συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Σε ανθρωποκυνηγητό έχουν επιδοθεί οι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις στο ινδικό κρατίδιο, Τσατισγκάρ, προκειμένου να εντοπίσουν «μαοϊκούς αντάρτες» που σκότωσαν 26 αστυνομικούς την Τετάρτη.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Δύο κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χτες στις Φιλιππίνες, σε νέα επίθεση μαοϊκών στην επαρχία Κεσόν.

ΣΕΟΥΛ.-- Νοτιοκορεατικό δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης 10 ετών σε δύο άνδρες από τη ΛΔ Κορέας, με την κατηγορία ότι ήταν πράκτορές της και είχαν στόχο να δολοφονήσουν το Χουάνγκ Τζανγκ-γιοπ, πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΛΔ Κορέας που έφυγε στη Ν. Κορέα το 1997. Η κυβέρνηση της ΛΔ Κορέας αρνήθηκε κάθε ανάμειξή της, σημειώνοντας ότι η υπόθεση εντάσσεται στην προσπάθεια της Ν. Κορέας να κλιμακώσει την ένταση στις διμερείς σχέσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ