Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Κατολισθήσεις και λασποπλημμύρα έπληξαν αραιοκατοικημένη πόλη στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν της Κίνας αφήνοντας τουλάχιστον 67 άτομα αγνοούμενους και πάνω από 25 τραυματίες. Οσον αφορά στις λασποπλημμύρες στη επαρχία Γκανσού, ο νεότερος απολογισμός αναφέρει 1.287 νεκρούς και 457 αγνοούμενους και σοβαρότατες καταστροφές στο οδικό δίκτυο αλλά και στις υποδομές της περιοχής σε ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και υδροδότηση.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 18 παιδιά σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε σχολείο στο κρατίδιο Ουταραχάντ της βόρειας Ινδίας, έπειτα από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις τις οποίες προκαλούν οι μουσώνες στην περιοχή. Οι σωστικές ομάδες συνεχίζουν τις έρευνες καθώς πιθανολογείται πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εκτροχιάστηκε τρένο μετά τη σύγκρουσή του με φορτηγό που μετέφερε λύματα σε αφύλακτη διάβαση στη Βρετανία. Ο ένας εκ των τραυματιών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σχεδόν το 80% του πετρελαίου που διέρρευσε από κοίτασμα της BP στον Κόλπο του Μεξικού βρίσκεται ακόμα στα νερά, εκτίμησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, αμφισβητώντας τους πολύ πιο αισιόδοξους κυβερνητικούς υπολογισμούς νωρίτερα εντός του Αυγούστου.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Η ΛΔ Κορέας πρότεινε χτες την πραγματοποίηση συνάντησης κορυφής στη γείτονα Ν. Κορέα, την οποία ωστόσο έσπευσε να απορρίψει αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών. Νωρίτερα, αεροσκάφος βορειοκορεατικής προέλευσης συνετρίβη στη βόρεια Κίνα. Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, το αεροσκάφος συνετρίβη επειδή έμεινε από καύσιμα και ο πιλότος του επιχειρούσε να λιποτακτήσει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ