Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

BIENNH.-- Ενάντια στην ένταξη της Αυστρίας στο ΝΑΤΟ τάσσεται το 63% των πολιτών και μόλις το 16% δήλωσε υπέρ μιας τέτοιας ένταξης, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το 61% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διατήρησης του καθεστώτος της διαρκούς ουδετερότητας.

ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ.-- Χιλιάδες νεκρά ψάρια βρέθηκαν στις εκβολές του Μισισιπή, στη Λουιζιάνα, και οι αρχές ερευνούν το κατά πόσον η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού που έχει πλήξει την περιοχή μπορεί να προκάλεσε το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα The New Orleans Times-Picayune.

KATMANTOY.-- Ενα αεροπλάνο Dornier 228, το οποίο ανήκε στην εταιρεία Agni Air, συνετρίβη στην περιοχή Μακουανπούρ, ενώ επέστρεφε στο Κατμαντού μετά την αποτυχία του να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λούκλα, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Νεκροί και οι 14 επιβαίνοντες, τέσσερις Αμερικανοί υπήκοοι, ένας Ιάπωνας, ένας Βρετανός και πέντε Νεπαλέζοι καθώς και τριμελές πλήρωμα από το Νεπάλ.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά των δυτικών ακτών του Μεξικού, 283 χλμ. από την πόλη Τσιχουατλάν, στην πολιτεία Χαλίσκο, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

ΠΕΚΙΝΟ.-- Επιβατικό αεροπλάνο της «Henan Airlines» με 91 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα συνετρίβη αργά την Τρίτη στη μεσημβρινή επαρχία Εϊλονγκτζιάνγκ, στη βορειο-ανατολική Κίνα, όπως ανέφερε το πρακτορείο «Νέα Κίνα», χωρίς να αναφέρει αριθμό θυμάτων. Κατά άλλα ΜΜΕ γίνεται λόγος «για 47 διασωθέντες και 20 τραυματίες».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ