Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Ως φαβορί προελαύνει προς τις εκλογές της 3ης Οκτωβρίου στη Βραζιλία η υποψήφια του Κόμματος Εργατών-ΡΤ Ντίλμα Ρουσέφ. Εξι βδομάδες πριν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Sensus, η Ρούσεφ προηγείται με 46% ενώ ο κύριος αντίπαλός της Ζοζέ Σέρα αποσπά 28% των προτιμήσεων.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Κατολίσθηση στο εγκαταλειμμένο χρυσωρυχείο Λα Τόμι στην απομακρυσμένη πόλη Ελ Καγιάο της επαρχίας Μπολίβαρ της Βενεζουέλας, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον έξι ανθρώπων όπως δήλωσε ο υπουργός Ορυχείων Χοσέ Χαν. Τα θύματα φέρονται να ήταν χρυσωρύχοι που αναζητούσαν μετάλλευμα παράνομα.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί στη βορειοανατολική Βολιβία, κοντά στα σύνορα με το Περού, μετά το θάνατο 14χρονου και πιθανώς άλλων 8 θανάτων από βουβωνική πανώλη.

ΦΟΙΝΙΞ.-- Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν κέρδισε τις προκριματικές εκλογές του κόμματός του έναντι του αντιπάλου του Τζ.Ντ. Χέιγουορθ, στην Αριζόνα και θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Το ηφαίστειο Γκαλέρας της Κολομβίας εξερράγη, αναγκάζοντας τις αρχές να διατάξουν την απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων από τα κοντινά χωριά και τις πόλεις, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Το Γκαλέρας, βρίσκεται στις Ανδεις κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό και εξερράγη 10 φορές πέρυσι.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Τουλάχιστον οκτώ παιδιά σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν συγκρούστηκε σχολικό λεωφορείο με τρένο κοντά στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός του σχολικού παραβίασε τις μπάρες ασφαλείας του σιδηρόδρομου. Η αστυνομία ξεκίνησε την διεξαγωγή έρευνας.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέπεσε το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν στα δυτικά της Δημοκρατίας του Κονγκό. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τα Ηνωμένα Εθνη ξεκίνησαν έρευνα για να διαπιστωθεί αν τελικά ισχύουν οι καταγγελίες που αναφέρουν πως ένοπλοι βίασαν πάνω από 150 γυναίκες και μικρά αγόρια στην πόλη Λουβούνγκι του ανατολικού Κονγκό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ