Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις Ρώσοι πιλότοι που είχαν απαχθεί την περασμένη Κυριακή στο Νότιο Νταρφούρ, ανακοίνωσε χτες ο ειδικός αντιπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για το Σουδάν, Μιχαήλ Μαργκέλοφ.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Δύο Υεμενίτες που έφθασαν στο Αμστερνταμ με πτήση των αμερικανικών «United Airlines» κρατούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις με την κατηγορία πως συνωμοτούσαν για να διαπράξουν τρομοκρατική επίθεση. Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ντιτρόιτ ενημέρωσαν τις ολλανδικές αρχές πως τα μηχανήματα ανίχνευσης του αεροδρομίου εντόπισαν στις αποσκευές τους «ύποπτα αντικείμενα» (ρολόγια χειρός και κινητά τηλέφωνα, ενωμένα με κολλητική ταινία). Δικαστής της Ολλανδίας αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες ημέρες αν θα απαγγελθούν κατηγορίες στους δύο άνδρες και θα παραμείνουν υπό κράτηση ή θα απελευθερωθούν.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Δίκτυο που εξανάγκαζε νεαρούς άνδρες - κυρίως από τη Βραζιλία - σε πορνεία εξάρθρωσε η ισπανική αστυνομία πραγματοποιώντας ταυτόχρονα 14 συλλήψεις για μαστροπεία στη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη στη Μαδρίτη, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, στη Βαρκελώνη, στην Αλικάντε και στη Λεόν.

ΖΟΥΜΠΑ.-- Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο Σουδάν έχουν προκαλέσει πλημμύρες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι να αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ανακοίνωσε η υφυπουργός Υγείας, Ολίβια Λομόρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ