Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Κοινές αεροπορικές ασκήσεις Κίνας - Τουρκίας πραγματοποιήθηκαν στο Ικόνιο, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταράφ», χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την ημερομηνία ή τις δυνάμεις που έλαβαν μέρος.

ΟΡΗ ΚΑΝΤΙΛ.-- Παράταση στην κατάπαυση του πυρός με την Τουρκία για ένα μήνα ακόμα ανακοίνωσε χτες το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ), ως μία ακόμα ευκαιρία «στον τερματισμό του πολέμου».

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξαν οι συνομιλίες που πραγματοποίησαν χτες στρατιωτικοί αξιωματούχοι Νότιας και ΛΔ Κορέας.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στον απομακρυσμένο δήμο Αματάν, στην πολιτεία Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό όταν λόφος κατέρρευσε υπό καταρρακτώδη βροχή, σε μια ακόμα θανάσιμη κατολίσθηση που συνδέεται με τις τροπικές καταιγίδες. Στη γειτονική πολιτεία Οαχάκα, περίπου δώδεκα άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση την Τρίτη η οποία έθαψε σπίτια.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν κοντά στο Χιράλδο, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια του Μεντεγίν στην επαρχία Αντιόκια, μετά από κατολίθηση που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

ΣΑΝΑ'Α.-- Οι αρχές της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι δε θα παραδώσουν στις ΗΠΑ τον ιμάμη Ανουάρ αλ-Αουλάκι, αν επιτύχουν τη σύλληψή του, ενώ παραδέχτηκαν ότι οι ΗΠΑ είχαν διεξάγει έως τον περασμένο Δεκέμβρη επιθέσεις εναντίον της «Αλ Κάιντα» στο υεμενίτικο έδαφος, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της διπλωματίας της Υεμένης Αμπού Μπακρ αλ-Κούρμπι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ